Gemeente Zwolle

Hessenpoort 2 weer een stap dichterbij


Datum uitgave: 21-03-2006
Hessenpoort 2 wordt de komende maanden verder ingericht om op deze bedrijvenlocatie vanaf 2007 kavels te kunnen uitgeven. Er komt bijvoorbeeld een rioleringsplan en er worden afspraken gemaakt met nutsbedrijven over voorzieningen in de grond. Ook de noodzakelijke watergangen en ontsluitingswegen worden aangelegd.

Hessenpoort 2 is de uitbreiding van bedrijventerrein Hessenpoort. De grotere bedrijfskavels op Hessenpoort zullen naar verwachting in 2007 allemaal zijn uitgegeven. Hessenpoort 2 omringt Hessenpoort 1 in het noorden, oosten en zuiden en beslaat 140 hectare. Hiervan is ongeveer 100 hectare uitgeefbaar aan bedrijven. Hessenpoort is vooral geschikt voor grotere bedrijven, bijvoorbeeld in transport en distributie en bedrijven die hinder opleveren voor het milieu. Ook is er ruimte gereserveerd voor het ontwikkelen van 30 hectare spoor en bedrijventerreinen die afhankelijk zijn van het spoor. In de zuidstrook van Hessenpoort komt bovendien ruimte voor kleinere bedrijven. Nu bedrijventerrein Marslanden bijna vol is, ontstaat er ook behoefte aan kleinere kavels op Hessenpoort.

Qua uitstraling lijkt Hessenpoort 2 op Hessenpoort 1. Er is veel aandacht voor duurzame bebouwing, water en groen. Zo komt er een brede groenstrook rond de Steenwetering als buffer naar het landelijk gebied, In het zuiden worden stroken bos aangeplant. Het bestemmingsplan is naar verwachting vanaf voorjaar 2007 van kracht. Afhankelijk van de vraag begint de gemeente dan met het uitgeven van kavels.

Bron: afdeling Communicatie