Gemeente Den Haag

Op dinsdagavond 21 maart komt de overleggroep Wapendal voor het eerst bijeen. Het concept van de beheervisie en het beheerplan voor Wapendal staat op de agenda. Wapendal ligt in het stadsdeel Loosduinen naast de Bosjes van Pex. Dit duingebied is samen met het Westduinpark in 2003 als Habitatrichtlijngebied aangemeld. Door de bijzondere leefomgeving voor planten en dieren vallen deze duingebieden onder specifieke Europese regels. Deze regels en het Haagse groenbeleid vragen om een gebiedsgerichte aanpak.

Aanleiding
Voor de grote groengebieden in Den Haag worden altijd gebiedsgerichte beheervisies en beheerplannen opgesteld. Specifieke kenmerken, de omsloten ligging in een stedelijke omgeving en de relatie met het Westduinpark zorgen ervoor dat Wapendal ook een eigen beheervisie en beheerplan krijgt.

Samenspraak
De gemeente Den Haag heeft ervoor gekozen de beheervisie en het beheerplan voor Wapendal samen met belanghebbenden tot stand te laten komen. In de overleggroep Wapendal zijn afgevaardigden van wijk-, natuur- en milieuorganisaties vertegenwoordigd. De direct omwonenden krijgen eind april in een bijeenkomst een toelichting op het concept dat met de overleggroep tot stand is gekomen.

Planning
De planning is dat in mei 2006 het concept van de beheervisie en het beheerplan gereed is. Daarna volgt vaststelling door het college van Burgemeester en Wethouders en zal het beheerplan ter goedkeuring worden aangeboden aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland.

Meer informatie over de voortgang van dit project is te vinden op de website www.denhaag.nl/wapendal.