Provincie Drenthe

BESLUITENLIJST Weeknummer: 12

Vergadering van gedeputeerde staten van Drenthe d.d. 21 maart 2006

Nummer Onderwerp Conceptbesluit
1. Bestemmingsplan Het bestemmingsplan Woonwijken Woonwijken Roden. Roden is met uitzondering van een woonbestemmingen van drie pan- den aan de Nieuweweg in Roden goedgekeurd ivm de ligging binnen een veiligheidscontour van LPG vulpunt. Een bedenking is niet ont- vankelijk verklaard. De overige be- denkingen zijn ongegrond verklaard.


2. Professionalisering van GS heeft ingestemd met de beleids- de milieuhandhaving: regel kwaliteit milieuhandhaving Drenthe. Beoordelingskader In deze beleidsregel staat aangege- beleidsregel Kwaliteit ven welke wettelijke maatregelen milieuhandhaving (bijvoorbeeld individuele of gebieds- Drenthe. gerichte aanwijzing ) worden geno- men wanneer een handhavingspart- ner niet aan de kwaliteitseisen vol- doet.


3. Opdrachtverlening aan Opdrachtverlening aan Green Ba- Green Balance BV in- lance BV inzake project Duurzame zake project Duurzame verwerking van GFT Het college van GS verleent op- verwerking van GFT. dracht inzake het project Duurzame verwerking van GFT aan Green Ba- lance BV. Green Balance BV zal onderzoeken of het rendabel is om GFT duurzaam te verwerken en op welke wijze dit dan zou moeten ge- beuren. Door het GFT duurzaam te verwerken, kan het bijdragen aan de provinciale energiedoelstelling.


4. Handhaving tijdigheid GS dringen er bij gemeenten die in en kwaliteit van IV3- gebreke zijn gebleven op aan om gegevens. plausibele en tijdige informatie voor derden (Iv3) aan te leveren bij het CBS. GS doen dit door het verstu- ren van waarschuwingen, ernstige waarschuwingen en aanwijzingen.


5. Wijziging indeling porte- Gedeputeerde Staten zijn positief feuillehoudersoverleg- over de door de Vereniging van gen (Pho's) door de Drentse Gemeenten voorgestelde Vereniging van Drentse wijzigingen in de indeling van de Gemeenten (VDG). portefeuillehoudersoverleggen. Het aantal portefeuillehoudersoverleggen tussen de Drentse gemeenten en de provincie wordt teruggebracht van 8 naar 5.

Nummer Onderwerp Conceptbesluit


6. SIRA-rapport Deregule- De provincie Drenthe gaat in het ring en Administratieve kader van deregulering onderzoeken lasten bij de provincie welke regels kunnen worden inge- Drenthe. trokken. Tevens zal bezien welke informatieverplichtingen kunnen verdwijnen om de administratieve lasten voor de burgers te verminde- ren en welke informatieverplichtin- gen voor de burgers uit de regels kunnen worden geschrapt. Tevens zullen de provinciale vergunningstel- sels aan een kritische beschouwing worden onderworpen.


7. Organisatie feestelijke Kennisgenomen van het organiseren heropening provinciale van een marathon en een halve weg N381. marathon op de provinciale weg N381.


8. Prestatieafspraak tus- GS hebben ingestemd met de pres- sen GS en de Dienst tatieafspraak 2006. Landelijk Gebied voor
grondverwerving, na-
tuur- en landschapsbe-
heer, Subsidieregeling
Gebiedsgericht Beleid
en (land)inrichting 2006.


9. Nota Energiebeleid Gedeputeerde Staten willen een 2006-2010: Energiek provinciale nota vaststellen voor het energiebeleid: Energiek Drenthe Drenthe. 2006-2010. Het energiebeleid staat momenteel volop in de belangstel- ling. Daarom hebben GS besloten een tweede concept van deze nota eerst nog een keer voor te leggen aan PS, voordat zij tot vaststelling overgaan.


10. Toepassen Aanbeste- Het Aanbestedingsreglement Wer- dingsreglement Werken ken (ARW2005) is nodig door nieu- 2005 (ARW 2005). we Europese regelgeving. Het aan- bestedingsbeleid is gebaseerd op her ARW 2004 en wordt aangepast aan het ARW 2005. Het ARW 2005 biedt ook mogelijkheden om over te gaan op elektronisch aanbesteden. Deze mogelijkheid zal worden onderzocht.


11. Aanvraagformulieren Gedeputeerde staten hebben aan- subsidies CWZ. vraagformulieren vastgesteld voor subsidies op grond van: - de beleids- regel Actieplan Cultuurbereik Dren-

the - de beleidsregel bevordering beeldende kunst en vormgeving - de beleidsregel professionalisering Drentse musea - de beleidsregel Mensen in het middelpunt. De formu- lieren komen beschikbaar via www.drenthe.nl.


12. Planwijziging eerste De landinrichtingscommissie heeft module landinrichting ons een planwijziging toegestuurd. Odoorn. Deze planwijziging heeft betrekking op de onderdelen landbouw, natuur, waterbeheersing en ontsluiting. Con- form de procedure van de landinrich- tingswet heeft de landinrichtings- commissie de planwijziging ter inza- ge gelegd, waarna het ter visie is gelegd door GS. Er is 1 bedenking ingediend. De ingediende bedenking geeft geen aanleiding om de planwij- ziging gewijzigd vast te stellen.


13. 8e wijziging Producten- 8e wijziging Productenraming 2006 raming 2006. Om rechtmatig een aantal uitgaven te kunnen doen en zorg te kunnen dragen voor een adequaat financieel management, is het noodzakelijk dat een aantal kredieten van de Produc- tenraming 2006 op het juiste niveau worden gebracht. Met de vaststelling van de 8e wijzi- ging van de Productenraming 2006 door het college van gedeputeerde staten wordt daaraan voldaan.
14. Beantwoording vragen Ingestemd met de conceptbrief. ex artikel 41 Reglement
van orde van de PvdA,
CDA en de VVD over
de voortgang in de
bouwproductie.

Mededelingen

@ Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet be- stuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.