Provincie Groningen

website school4job! Equal projecten Noord-Nederland lanceert haar eigen website school4job! 21 maart 2006

De website www.school4job.nl is sinds maandag 20 maart in de lucht. School4job is de verzamelnaam voor de vier Equal projecten die eind vorig jaar in de drie Noordelijke provincies van start zijn gegaan. Het doel van de vier projecten is de zorgstructuren op middelbare scholen te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle jongeren - ook de kwetsbare - goed terecht komen op de arbeidsmarkt. Op de website staat allerlei informatie over de Equal projecten die interessant is voor scholen, werkgevers en gemeenten etc.

De website heeft vier kleuren en elke kleur correspondeert met een project. Vanaf de homepage kan een keuze gemaakt worden voor een van de vier projecten. Onder het gekozen project staat een beschrijving van het project, de deelprojecten en de uiteindelijk op te leveren producten.
De vier projecten worden gesubsidieerd door de Europese Unie. Daarom staat een internationale samenwerking hoog in het vaandel. Onder het kopje Transnationaal kan men hier alles over lezen. Belangstellenden die meer willen weten over een van de projecten kunnen via het kopje Contact meer informatie opvragen.

Op de website draait het om de volgende vier projecten:.

Startkwalificatie werkenden: het project beoogt de arbeidmarktpositie te versterken van individuele werknemers zonder startkwalificatie. Dit wordt gedaan door methoden aan te reiken waardoor verkorte en ondernemingsvriendelijke scholing mogelijk wordt. Op deze manier is het mogelijk werkloosheid te voorkomen voor een kwetsbare groep werkenden zonder startkwalificatie.

Keten sluiten met perspectief: dit Equalproject kent een grote variatie aan activiteiten, georganiseerd in deelprojecten, die er op gericht zijn al ontwikkelend en experimenterend, nieuwe wegen en oplossingen te vinden die bijdragen aan het doel: alle jongeren een diploma (op het niveau van een startkwalificatie) en aan het werk.

In- en externe zorgstructuren: veel jongeren in het VMBO en het MBO verlaten het onderwijs voortijdig zonder een startkwalificatie te behalen en missen daardoor veelal een goede, lang durende deelname aan de arbeidsmarkt. Een deel van het voortijdig schoolverlaten kan worden voorkomen door het organiseren van adequate zorgstructuren, waarbij de interne zorgstructuur van de school moet aansluiten op de externe zorgstructuren.

PrO REC (Praktijkonderwijs en Regionaal Expertise Centrum) keten naar scholing naar werk: de hoofddoelstelling van het project is een betere doorstroming voor PrO en REC leerlingen naar vervolgonderwijs en arbeidsmarkt.

Via de website kan iedereen zich abonneren op de digitale nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en ontwikkelingen rond de vier projecten. Men kan zich eenvoudig opgeven door het e-mail adres in te vullen en op verzenden te klikken.

21 maart 2006