Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Ministers stellen Tracébesluit voor Omleiding Ommen vast

De minister van Verkeer en Waterstaat en de minister van VROM hebben op 21 maart het Tracébesluit vastgesteld voor de Omleiding Ommen via de N34 en N36. De vaststelling van het tracébesluit is een belangrijke stap naar de realisering van een rondweg om Ommen.

De Omleiding Ommen is een nieuw aan te leggen autoweg ten noorden van Ommen tussen rijksweg 48 (N48) en Witte Paal (N34/N36). Het tracébesluit is een belangrijke mijlpaal in de tracéwetprocedure, die aan de daadwerkelijke aanleg van de nieuwe verbinding vooraf gaat.

Het Tracébesluit ligt over circa twee weken ter inzage bij de provincie Overijssel, de gemeenten Ommen en Hardenberg, Rijkswaterstaat Oost-Nederland en de waterschappen Groot Salland en Velt en Vecht. Gedurende zes weken na de publicatie in de Staatscourant kunnen belanghebbenden die hun zienswijze al bij het Ontwerp-Tracébesluit naar voren hebben gebracht beroep instellen tegen het Tracébesluit Omleiding Ommen N34/N36 bij de Raad van State.

Precieze informatie over de ter-inzage-legging en beroep wordt bekendgemaakt met advertenties in de Staatscourant en in de regionale- en plaatselijke dag- en weekbladen.

De start van de aanleg van de omleiding is voorzien in het jaar 2007.

Klik hier voor de kamerbrief en hier voor de bijlage