Gemeente Moerdijk


Overeenkomst tab voor fort sabina verlengd

Het college van burgemeester en wethouders heeft vanmorgen besloten de exploitatieovereenkomst met het TAB voor Fort Sabina te verlengen met drie jaar. Deze beslissing stelt het Toeristen- en Arrangementenbureau in staat om haar activiteiten in het fort voort te zetten.

Lange tijd was het onzeker of Fort Sabina open kon blijven. Nu de gemeenteraad op 23 februari een krediet beschikbaar heeft gesteld voor de restauratie eerste fase, is het niet meer noodzakelijk het fort uit veiligheidsoverwegingen te sluiten.

In de nieuwe overeenkomst wordt een opzegtermijn van drie maanden toegevoegd. De gemeente kan, mocht het tot een akkoord komen tussen de gemeente en een ontwikkelaar, het contract met het TAB beëindigen. Zowel de gemeente als het TAB zijn voorstander van het open houden van het fort voor bezoekers. Naast de toeristische meerwaarde is het voor de gemeente ook belangrijk dat het fort niet leeg en ongebruikt staat in verband met de grotere kans op inbraken en vandalisme. De nieuwe exploitatieovereenkomst loopt tot en met 31 december 2008.