29
30
31
/> Maart 2006

Nieuwe Camping- en vakantieparkenkaart Cornwall&Devon Kamperen met spectaculair uitzicht over zee en Engelse Zuidwest kust De graafschappen Cornwall en Devon (Zuidwest Engeland) bieden kampeerders en liefhebbers van een bungalowvakantie een keus uit diverse vakantieparken in een adembenemend landschap.

Voor zowel echte kampeerders, die het liefst rondtrekken met hun tent, als vakantiegasten, die iets meer luxe zoeken in een stacaravan of bungalow, beschikken de regio's over moderne parken, die een prima uitvalsbasis zijn voor een actieve vakantie. Om een duidelijk overzicht van de kampeer- en bungalowterreinen te geven, hebben de VVV's van Cornwall & Devon een Camping- en vakantieparkenkaart samengesteld. Deze gratis kaart bevat uitgebreide informatie over 35 accommodatieterreinen en is in het Nederlands verkrijgbaar. U kunt de kaart aanvragen via http://www.cornwall-devon.nl/ Afbeelding
Lentekriebels...
In Cornwall & Devon vormt het subtropische klimaat van het vroege voorjaar tot het late najaar voor een aangename temperatuur tijdens de vakantie. Ideaal voor liefhebbers van wandelen en fietsen, maar de regio is ook zeer populair bij de watersporters (surfen, kajakken, zeilen en duiken) en gezinnen, die houden van zee en strand. De meeste kampeerterreinen en vakantieparken zijn te vinden langs de indrukwekkende kustlijn, die een fantastisch uitzicht garandeert. Andere parken liggen in beboste valleien met meren en imponerende bomen of op een met rotsen bezaaid hoogland. Allemaal landschappen, die behoren tot de beroemde nationale parken, `de moors', waaronder Exmoor, Dartmoor en Bodmin Moor.

Camping- en vakantieparkenkaart gratis aan te vragen De overzichtelijke camping- en vakantieparkenkaart bevat, naast een kaart, de contactgegevens en specifieke informatie van ca. 35 accommodatieterreinen in Cornwall en Devon.

De website (http://www.cornwall-devon.nl/ )van Cornwall & Devon biedt bezoekers naast algemene informatie ook informatie over activiteiten en evenementen, bijzondere tuinen, kunst en cultuur, eten en drinken en over de golfbanen.

Kampeer- en bungalowvakanties ideaal voor actieve vakantiegangers Gasten, die een zelfstandige vakantie voor ogen hebben, kunnen een verblijf aan de kust of in één van de nationale parken ideaal combineren met een sportieve activiteit. De regio is vooral populair door de grote verscheidenheid aan wandelmogelijkheden. Het South West Coast Path is een kustroute met een totale lengte van 1000 kilometer, waarvan 900 km. in Cornwall&Devon ligt. Meer informatie over activiteiten in de regio staat beschreven in een aparte `Activiteitengids'.

De Camping- en Vakantieparkengids, eventueel in combinatie met andere themagidsen, is gratis op te vragen via http://www.cornwall-devon.nl/

Noot aan de redactie (