Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 21 maart 2006

Politie houdt man aan in gestolen auto

BREDA: Aan de Donk is in de nacht van maandag op dinsdag een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten troffen de man slapend aan in een personenauto die stond geparkeerd aan de Donk. De auto waarin hij lag te slapen bleek 27 februari jl. te zijn gestolen op het parkeerterrein aan de Terheijdenseweg. De dader nam toen de sleutels van de auto weg uit de kleding van de eigenaar in een kleedlokaal van een sportcentrum. De verdachte is in verzekering gesteld. De auto is in beslag genomen.

Man aangehouden na bedreiging met mes

BREDA: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag aan de Adriaan van Bergenstraat een 56-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 04:00 uur kreeg de politie een melding dat de man twee stadsgenoten (22 en 27 jaar) had bedreigd met een mes. Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse. Op straat troffen zij de man aan met in zijn bezit twee zakmessen. Volgens de Bredanaar was hij door een van de twee mannen tegen het hoofd geslagen en had hij uit oogpunt van zelfverdediging een mes getrokken. Aanleiding voor de klap was vermoedelijk een opmerking van hem aan het adres van het tweetal. Naar zijn mening gedroeg het duo zich te luidruchtig op straat. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. Na verhoor is de man heengezonden.

Drie gewonden dubbele kopstaart aanrijding

BREDA: Aan de Franklin Rooseveltlaan vond dinsdagmorgen een verkeersongeval plaats waarbij drie personen gewonden raakten. Een 25-jarige automobilist reed rond 08:00 uur over de Franklin Rooseveltlaan, komende uit de richting van de Fatimastraat. De man had niet tijdig in de gaten dat voor hem werd geremd. Hij reed een auto van een 24-jarige automobiliste uit Roosendaal voor hem aan, die op haar beurt met haar auto doorschoot tegen een derde auto voor haar, van een 24-jarige Bredase vrouw. Beide vrouwen en een passagiere van de 24-jarige Bredase automobiliste zijn met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Aan de Ginnekenstraat is maandagmiddag een 17-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Het meisje werd door winkelpersoneel op heterdaad betrapt op diefstal, toen zij er zonder betalen vandoor wilde gaan met een paar schoenen en een trui. De politie heeft haar meegenomen naar het bureau voor verhoor. Op het bureau bekende zij niet alleen een diefstal bij de schoenenzaak, maar vertelde zij ook dat zij bij andere winkels cosmetica-artikelen had gestolen. Deze spullen, die zij nog in haar bezit had, zijn in beslag genomen. Na verhoor is zij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt snelheidscontrole

ZUNDERT: De politie heeft maandag aan de Rucphenseweg een snelheidscontrole gehouden. De radarapparatuur registreerde tussen 09:00 en 16:00 uur de snelheid van 1600 automobilisten. Van hen reden er 49 harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u.

FIJNAART: De politie heeft dinsdag aan de Oude Heijningsedijk een snelheidscontrole gehouden. De radarapparatuur registreerde tussen 09:00 en 12:00 uur de snelheid van ruim 400 automobilisten. Van hen reden er 41 harder dan de toegestane maximum snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandag aan de Grauwe Polder een snelheidscontrole gehouden. De radarapparatuur registreerde tussen 13:00 en 15:30 uur de snelheid van ruim 400 automobilisten. Van hen reden er 55 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogste score was daar 79 km/u.

Baasje loslopende hond op de bon

ULVENHOUT: Maandagavond is een Ulvenhoutse hondenbezitter bekeurd. De man liet zijn hond niet aangelijnd uit aan de Vinkenbos en de hond deed zijn behoefte bij een boomkrans. De man kreeg een bekeuring van 75 euro toen hij de uitwerpselen niet opruimde.

Auteur: Henk Snepvangers