Datum: 21 maart 2006

Voorhout Verdachten van heling aangehouden

De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 21 maart twee mannen uit Voorhout van 36 en 38 jaar aangehouden op verdenking van heling. Agenten zagen de mannen op de 's Gravendamseweg op een snorfiets rijden. De twee kregen een stopteken voor een controle. De bestuurder, de 36-jarige verdachte, kon geen bromfietscertificaat of rijbewijs afgeven toen de agenten daarnaar vroegen. Hij bleek in het geheel niet in het bezit te zijn van één van de documenten. Bij het controleren van het verzekeringsplaatje bleek dat de snorfiets als gestolen gesignaleerd stond. Hierop werden beide mannen aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal.

Oud Ade Vuurwapen in beslag genomen

De politie heeft op maandag 20 maart, een 45-jarige inwoner van Oud Ade, aangehouden wegens het in bezit hebben van een vuurwapen waarvoor hij geen vergunning had. De politie heeft een onderzoek in gesteld nadat deze informatie haar te ore kwam. De verdachte bekende het bezit van de vuurwapen en enkele patronen. De verdachte is op het bureau gehoord en later op vrije voeten gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en het vuurwapen en de patronen zijn in beslag genomen.

Leiden Motorboot gestolen

De politie is met een onderzoek naar de diefstal van een motorboot uit het water langs de Morsweg. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen dinsdag 7 maart en vrijdag 17 maart 12.00 uur. De boot die aangemeerd lag aan een steiger grenzend aan een tuin van een bewoner van de Morsweg is daar weggevaren. De politie denkt dat de diefstal over water heeft plaatsgevonden. De motorboot, type vlet van het merk Makma is donkerblauw van kleur en voorzien van een 27 pk dieselmotor. Het draagt de naam 'Bandy' en vertegenwoordigd een waarde van ongeveer 32.000 euro. De politie heeft de motorboot in het register van gestolen boten en buitenboordmotoren gezet en het Landelijk Vaartuigenteam van het Korps Landelijke Politie Diensten geïnformeerd.

Leiden Aanhoudingen voor fraude bij bromfietsexamen

Het Centraal Bureau Rijexamen aan de Smaragdlaan ontdekte dinsdagmorgen 21 maart fraude bij het theorie examen voor het bromfietscertificaat. Een 16-jarige jongen uit Leiden schakelde een 17-jarige vriend uit Leiden in om voor hem het examen te doen omdat hij al twee keer voor het examen gezakt was. Na inschrijving verliet de 16-jarige even het gebouw verwisselde in de omgeving met de 17-jarige van kleding waarna deze laatste zich aanmeldde voor het afleggen van het examen. De medewerkerster van het bureau herkende de jongen die voor haar stond echter niet als die op het identiteitsbewijs stond en schakelde de politie in. Al snel kwam het ware verhaal naar boven en werden beide jongens aangehouden. Zij krijgen proces-verbaal.

Leiderdorp Boot op trailer uit garagebox gestolen

De politie is bezig met een onderzoek naar de diefstal van een boottrailer met daarop een speedboot. De diefstal vond plaats vanuit een garagebox aan Bijdorp en moet zijn gepleegd tussen donderdag 16 maart 18.00 uur en vrijdag 17 maart 20.00 uur. De garagedeur werd opengebroken, waarna het op de trailer bevestigde disselslot werd vernield en trailer met boot uit de garage werd gereden. Buiten moet de trailer zijn aangekoppeld aan een trekkend voertuig en weggereden zijn. De politie sluit niet uit dat dit gezien is en vraagt eventuele getuigen dan ook contact op te nemen met de politie in Leiderdorp via 0900-8844. Met de boot werden ook watersportaccessoires zoals duikmeters, overlevingspakken en een 4 pk-buitenboordmoter meegenomen. De politie heeft de trailer van het merk Pega en boot van het merk Sylvan 1600 expoler met een gezamenlijke waarde van ongeveer 19.000 euro in het landelijk register van gestolen boten en buitenboordmotoren gezet en het Landelijk Vaartuigenteam van het Korps Landelijke Politie Diensten geïnformeerd.

Leimuiden Aantreffen hennepafval leidt tot kwekerij

De politie van Dordrecht heeft vanochtend in een vrachtauto die betrokken was bij een ongeval op de A-16 29 vuilniszakken met hennep aangetroffen. Er werd direct een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het hennep. Papieren uit de vrachtauto leidden naar een adres op de Waaier in Leimuiden. Het politieteam van Alkemade werd ingelicht en in het pand in Leimuiden werd een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden nog 200 potten met planten, zo'n 600 potten met planten waren geknipt. Door de NUON werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt, het energiebedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal. De verdachte chauffeur, een 44-jarige inwoner van Breda, is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

--- einde berichten ---
---

---- --