Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 21 maart 2006

Uitbreiding portfolio op het gebied van Software Usability

Capgemini Academy exclusieve partner Human Factors Europe

Onlangs heeft Capgemini Academy haar ICT-trainingspakket op het gebied van web- en applicatiedesign uitgebreid met vier opleidingen van Human Factors International - Europe (HFI). Dankzij de samenwerking met HFI beschikt Capgemini Academy over een uniek opleidingenportfolio voor zowel de Nederlandse als de Europese markt. Ook is Capgemini - als enige in Nederland - gecertificeerd tot HFI Certified Usability Analyst.

Door de samenwerking met Human Factors International zet Capgemini een flinke stap vooruit op het gebied van gebruikersinterfaces. Het ontwerp van deze interfaces en webapplicaties wordt steeds belangrijker en bij de ontwikkeling is ervaring met effectieve web- en applicatiedesign een vereiste.

"Het opleidingenportfolio van HFI is complementair aan ons opleidingenaanbod en past goed bij de curricula die wij onderkennen", aldus Herman Koster, manager Capgemini Academy. "We investeren voortdurend in de ontwikkeling van onze opleidingen en zorgen ervoor dat alle aspecten van softwareontwikkeling worden afgedekt. HFI biedt een complete, samenhangende en beproefde oplossing voor softwarebruikbaarheid. Door de uitbreiding van ons portfolio met de nieuwe HFI-opleidingen beschikt Capgemini Academy nu ook over een compleet opleidingenaanbod op het gebied van User Interface Design."

Wim Taselaar, Manager van het User Experience Team van Capgemini Nederland: "De leden van ons User Experience Team zijn de eerste Certified Usability Analysts in Nederland. Met dit team van 35 personen beschikken we over aanzienlijke kennis en ervaring op het gebied van bruikbaarheid van software binnen projecten van toonaangevende ondernemingen." HFI is wereldwijd actief, met name op de Amerikaanse markt en in Azië. Door de samen­werking met Capgemini Academy kan de organisatie haar producten nu ook aanbieden op het vasteland van Europa.

Over HFI
Human Factors International is in 1981 opgericht door dr. Eric Schaffer. HFI is betrokken geweest bij ruim 3000 interfaceprojecten, heeft meer dan 2000 trainingen interfacedesign gegeven en ruim 150 bedrijfsstandaards ontwikkeld. Op dit moment heeft HFI bijna 800 Certified Usability Analysts gecertificeerd. HFI heeft 150 mensen in dienst en vestigingen in de Verenigde Staten, Groot-Brittanië, India, Singapore en Sjanghai. Meer informatie over HFI kunt u vinden op www.humanfactors.com.

Over Capgemini Academy
Capgemini Academy is een van de meest vooraanstaande IT-opleidingsinstituten van de Benelux. Zo'n 20.000 cursisten volgen er jaarlijks een opleiding op het gebied van IT, consulting, management en persoonlijke effectiviteit. Praktijkrelevantie is een van de sleutelwoorden van Capgemini Academy. Door de verbondenheid met Capgemini worden cursisten voortdurend gevoed door de nieuwste praktijkervaringen. Meer informatie over Capgemini Academy is te vinden op www.academy.capgemini.nl

Over Capgemini
Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de "Collaborative Business Experience". Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 61.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2005 een omzet van 6,9 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie
Capgemini, Lucas Stassen, woordvoerder
Telefoon: 030 689 52 81, Mobiel: 06 417 25 315
E-mail: lucas.stassen@capgemini.com