Politie Groningen

Jonge verdachten bekennen vernielingen Grijpskerk

Grijpskerk, 21-03-2006 o De politie maakt proces-verbaal op tegen vier jongens (drie van 12 en één van 14) uit Grijpskerk die zijn verhoord over een aantal vernielingen die in februari van dit jaar hebben plaatsgevonden. De jongens hebben toegegeven dat ze verantwoordelijk zijn voor het leksteken van een aantal autobanden van vier autos en een tiental fietsbanden op zondag 5 februari. Dit vond plaats bij het NS-Station en op de Sportlaan in Grijpskerk.

Eén van de 12-jarigen en de 14-jarige jongen hebben tevens bekend dat ze hebben ingebroken in een woning aan de Friesestraatweg in Grijpskerk. Dit was op zondag 19 februari. Het tweetal vernielde met een koevoet een raam waarna ze naar binnen gingen. De bewoners waren op vakantie. Uit de woningen hebben ze CD-roms meegenomen en een onderdeel van een computer. Tevens zijn er vernielingen aangericht aan een computer en een klok. De politie kon de zaken oplossen door een anonieme tip en de informatie die de buurtagent had verzameld over mogelijke daders.

Tijdens het onderzoek kwam ook nog de naam van een verdachte aan het licht die in een zaterdagnacht in december vorig jaar twee buitenspiegels van een politieauto had vernield toen de agenten een horecacontrole verrichten. Het ging om een 17-jarige inwoner van Grijpskerk. Hij is inmiddels verhoord en heeft de vernieling bekend. De verdachten pleegden de feiten uit balorigheid en verveling.