Gemeente Geldermalsen

Afscheid van wethouder Lenie Davidse-Jonkman

21 maart 2006 - De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug, de coalitie-onderhandelingen zijn inmiddels afgerond. Wethouder mevrouw Lenie Davidse-Jonkman heeft aangegeven niet terug te zullen keren in de politiek van Geldermalsen.

Namens D66 heeft zij de afgelopen 16 jaar haar steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van de gemeente Geldermalsen, 12 jaar als raadslid en de laatste 4 jaar als wethouder Milieu, Recreatie, Sociale Zaken, Minderheden, Woonwagenzaken, Volksgezondheid en Kwaliteitszorg.

Met wethouder Davidse-Jonkman heeft de gemeente Geldermalsen recreatie en toerisme op de kaart gezet, kleinschalig kamperen bij de boer is nu mogelijk en er wordt nu ook de mogelijkheid geboden om onder bepaalde voorwaarden een theetuin binnen de gemeente te beginnen. Na het faillissement van VVV Rivierenland is er samenwerking gezocht met het Regionaal Bureau van Toerisme dat nu hard aan de weg timmert en met vernieuwende ideeën de recreant van benodigde en originele informatie voorziet.

Verder heeft de wethouder er voor gezorgd dat de Wet Werk & Bijstand (opvolger van de Bijstandswet) per 1 januari 2005 kon worden uitgevoerd. Met de invoering van deze wet moest er vooral organisatorisch een omslag worden gemaakt.

Op woensdag 29 maart 16.30 uur, in het gemeentehuis van Geldermalsen, sluiten collegas, gemeenteambtenaren en enkele genodigden 16 politieke jaren met haar af en luiden hiermee ook een nieuwe periode in.