Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

21-03-2006
Subsidieregelingen

Hieronder vindt u drie subsidieregelingen. Mogelijk kunt u van één van de drie gebruik maken.

Gemeentelijke cofinanciering Leader+ actieplan Waddeneilanden. Dit is een gemeentelijke subsidieregeling, die bedoeld is voor projecten die in het kader van Plattelands-vernieuwing ingediend kunnen worden. Als een project past binnen de doelstellingen en actiepunten van het Leader+ actieplan, dan financiert de gemeente tot maximaal 25%. U dient hierbij te denken aan initiatieven op het gebied van recreatie, leefbaarheid en landbouw. Uiteraard dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. De gemeente heeft hiervoor in 2006 ruim 30.000 beschikbaar.
Als u een idee of plan heeft en u wilt weten of dat voor subsidie in aanmerking komt, neem dan contact op met Luc van Tiggelen (telefoon (0519) 555 521) op het gemeentehuis te Ballum.

Leefbaarheid
Dit is een provinciale subsidieregeling, die bedoeld is om kleinschalige initiatieven van lokaal karakter te realiseren. Om voor een bijdrage in aanmerking te komen, moeten de kosten van het project minimaal 2.250 bedragen. Een bijdrage kan maximaal 25% bedragen van de als redelijk aangemerkte kosten met een maximum van 10.000 per project. Deze regeling is niet van toepassing op vervangingsinvesteringen. Aanvragen kunnen alleen worden ingediend door non-profitorganisaties, dus niet door particulieren en bedrijven. Als u een idee of plan heeft, en u wilt weten of dat voor subsidie in aanmerking komt, neem dan contact op met Luc van Tiggelen (telefoon (0519) 555 521) op het gemeentehuis te Ballum.

KITS 2000
De derde regeling heet "Kwaliteitsinvestering in de toeristische sector" en is voor vestiging en uitbreiding van toeristische ondernemingen in onder meer Fryslân. De subsidie is bedoeld voor bedrijfsgebouwen en bedrijfsmiddelen. De subsidiabele investering moet minimaal 34.034 bedragen.
Voor meer informatie over deze regeling kunt u contact opnemen met Samenwerkingsverband Noord Nederland, tel. (050) 522 4900) of u kunt ook op de website van SNN kijken (www.snnonline.nl).
---

© 2005 Gemeente Ameland