Digitale Gemeente Houten

PvdA, VVD, Groen Links en ChristenUnie met elkaar in gesprek

dinsdag 21 maart 2006 - Bron: Gemeente Houten

Deze week gaan PvdA, VVD, GL en CU samen de volgende fase van de collegeonderhandelingen in.

De PvdA heeft als grootste partij na de gemeenteraadsverkiezingen de aftrap gedaan voor de collegevorming. Dit is gebeurd in de openbare bijeenkomst in De Engel op zaterdag 11 maart waar alle politieke partijen aanwezig waren. Na die bijeenkomst heeft de PvdA met verschillende partijen gesprekken gevoerd achter gesloten deuren. Uit deze gesprekken komt naar voren dat er voldoende basis is voor de genoemde partijen om met elkaar een tweede fase in te gaan. De vervolggesprekken gaan allereerst over de inhoud van het collegeprogramma.

Bij de collegeonderhandelingen is niet alleen de inhoud van de programmas van belang, maar ook het vormen van een goed team. De partijen zijn dan ook blij dat Groen Links vorige week helderheid heeft geboden over de beoogd wethouderskandidaat. Dit neemt niet weg dat de PvdA de gesprekken met de andere partijen CDA, ITH en D66 gewoon voortzet.

A.s. zaterdag is van 10.30 tot 12.00 uur in De Engel weer een openbare bijeenkomst.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).