Persberichten district Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 21-03-2006

Met 150 km/uur over de provinciale weg

LOPIK Een 30-jarige Lopikker moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren, omdat hij door agenten in een onopvallende video-auto was betrapt met een snelheid van 150 km/uur. De man reed omstreeks 20.30 uur over de provinciale weg N210, waar een limiet van 80 km/uur geldt. Hij kreeg nadat hij aan de kant van de weg was gezet, een bekeuring voor het inhalen over een doorgetrokken streep en moest zijn rijbewijs direct inleveren. Proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed

HOUTEN Met een alcoholgehalte van 315 microgram in haar lichaam, is een 53-jarige Utrechtse achter het stuur gecontroleerd en aangehouden. Om 00.15 uur reed de vrouw over de Rondweg. Bij de verkeerslichten bij de kruising met de Poort, bleef de vrouw tot drie keer toe staan voor het groene licht. Toen zij de politieauto zag, reed ze toch door, zij het met een snelheid van 20 km/uur. De agenten lieten de vrouw stoppen en blazen. Ze werd aangehouden en voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen haar opgemaakt. De Utrechtse kreeg een rijverbod van 2 uur.

Beeldje vernield

BENSCHOP - Vijf jongeren zijn maandag aangehouden voor vernieling van een beeldje. Getuigen meldden omstreeks 16.00 uur dat vijf jongens een beeldje dat op het Dorp stond, vernielden. De jongens, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar en afkomstig uit IJsselstein en Benschop, stapten vervolgens de bus in richting IJsselstein en vervolgden hun weg. Agenten haalden de jongens uit de bus en namen hen mee naar het politiebureau voor een verklaring. Hun ouders werden in kennis gesteld. De jongens zullen de schade betalen en krijgen een Haltstraf.