Gemeente Almere

Stadsgesprek Oostkavels

De avond staat in het teken van Openbare ruimte: hoe moeten de straten, pleinen, het groen en het water er uit zien. Onder leiding van Inge Diepman gaan deskundigen en bewoners hier dieper op in. Daarbij zijn onder meer Eric Sloot (directeur Flevoziekenhuis), Mark v/d Zwet (Directeur Copijn Landschaparchitecten), Henk Veldhuizen, (projectdirecteur van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam). Zij zorgen samen met de aanwezige bewoners naar verwachting voor een stevige discussie over de toekomstige uitbreiding van het stadscentrum.

Het stadsgesprek van afgelopen woensdag op 15 maart was een groot succes. De avond werd afgetrapt door demissionair wethouder Henk Smeeman. Zo'n 50 Almeerders wilden meedenken over de vraag hoe dit deel van het stadscentrum over een paar jaar vorm moet krijgen. Onder leiding van Inge Diepman kregen ze daar alle ruimte voor. Er kwam een levendige discussie op gang en er werden aan aantal duidelijke uitspraken gedaan door de bewoners uit filmwijk. De bezoekers konden niet alleen via de microfoon hun standpunten naar voren brengen, maar ook door te 'stemmen' via elektronische kastjes over allerlei stellingen.

Inschrijven

Het stadsgesprek is toegankelijk voor alle belangstellenden die in Almere wonen en mee wil praten over de bebouwing van het gebied Oostkavels. Inschrijven voor het stadsgesprek kan via de website www.oostkavels.nl, of telefonisch 036-5399564.