Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 20 maart 2006, 82

Informateur in Eindhoven begint aan oriënterende gesprekken

Dinsdag 21 maart begint de in Eindhoven benoemde informateur, mevrouw M. Meindertsma, met een eerste ronde van oriënterende gesprekken. Mevrouw Meindertsma zal met alle in de gemeenteraad gekozen partijen een gesprek voeren. Een belangrijk onderwerp van gesprek zal zijn welke zaken volgens de partijen de komende vier jaar in Eindhoven in ieder geval gerealiseerd dienen te worden. Daarnaast zal de informateur voorkeuren onderzoeken voor de samenstelling van een nieuw te vormen college.
Naast gesprekken met de politieke partijen zal de informateur ook gesprekken voeren met een aantal gezichtsbepalende mensen uit de Eindhovense samenleving. Vooralsnog zijn gesprekken gepland met mensen uit de onderwijssector, de welzijnssector, de bouwwereld, het bedrijfsleven en de volkshuisvesting om ook op die manier een beeld te krijgen van belangrijke politieke en maatschappelijke issues voor de komende tijd.

De eerste ronde van gesprekken zal tot en met donderdag duren. Daarna zal de informateur de balans opmaken en bepalen met welke partijen ze vervolggesprekken wil gaan voeren.

Voor nadere informatie: De griffier van de gemeenteraad de heer J. Verheugt 040-2382103
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven