Gemeente Dordrecht


---

"Dordrecht Werkt aan Water" op agenda 4e World Water Forum Mexico

Lokaal waterplan inspiratie voor de wereld

Wendy Batist

De integratie van stedelijke ontwikkeling en watermanagement in Dordrecht staat op de agenda van het 4e World Water Forum in Mexico. Projectleider van het Stedelijk Waterplan Dordrecht, mw. E.T.G. Kelder, houdt dinsdag 21 maart om 11.00 uur een presentatie voor waterexperts vanuit heel de wereld.

De gemeente Dordrecht maakt deel uit van de Nederlandse delegatie. Deze bestaat uit medewerkers van verschillende expertisecentra, bedrijven en overheidsinstellingen.
Zij leveren een bijdrage aan een aantal sessies en activiteiten tijdens het wereldforum.

Het 4e World Water Forum vindt plaats van 16 tot en met 22 maart in Mexico-City en heeft dit keer het thema 'Local Actions for a Global Challenge' meegekregen.
Het Forum heeft als doel de bewustwording te vergroten voor de waterproblematiek in de wereld. Op de watertop spreken beleidsmakers, hulporganisaties, het bedrijfsleven en andere betrokken partijen over een gerichte aanpak van de mondiale waterkwesties. Nederland speelt een belangrijke rol in plaatsen van watermanagement op de wereldagenda.

World Water Council
Het Forum is een initiatief van het World Water Council, een internationale denktank voor waterbeleid, en wordt eens in de drie jaar gehouden. In 2000 vond het tweede Wereld Water Forum in Den Haag plaats, onder voorzitterschap van prins Willem-Alexander. Toen werd een wereldwijde visie gepresenteerd: schoon en veilig drinkwater voor iedereen in 2025.

In Dordrecht valt door klimaatsveranderingen steeds meer water. Om in de toekomst droge voeten te houden, maken we extra ruimte voor het water in de stad. We werken ook aan mooier en schoner water, zodat iedereen in Dordrecht daarvan kan genieten.

Dordrecht werkt aan Water is een samenwerking tussen gemeente en waterschap.

document icoon logo_DWAW.JPG

Redactie
Wendy Batist
Communicatie

telefoon 076 - 639 84 81

email w.batist@dordrecht.nl

Informatie
Herman Nieuwenhuis
Ferendi
telefoon 06 - 535 86 057