Rechtbank Leeuwarden


Inhoudelijke behandeling zaak Amercentrale

PERSMEDEDELING

Dinsdag 21 maart begint bij de rechtbank Breda de inhoudelijke behandeling van de strafzaak rond het instorten van de steiger in de Amercentrale. Behoudens wijzigingen omvat deze behandeling 16 zittingsdagen. De uitspraak is gepland op 24 mei. Zie bijgaand de zittingsplanning in deze zaak. In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal wordt alle pers (dus ook schrijvende pers en tekenaars) verzocht zich van tevoren aan te melden. Voor de eerste zittingsdag a.s. dinsdag ontvangen wij deze aanmelding graag uiterlijk op maandag 20 maart om 12.00 uur. Ook voor de overige zittingsdagen en de uitspraak wordt u verzocht zich een dag van tevoren om uiterlijk 12.00 uur aan te melden.

Pers die zich heeft aangemeld, krijgt toegang tot de zittingszaal voor zover het aantal beschikbare plaatsen dit toelaat. Indien nodig zal er daarnaast de mogelijkheid zijn om in een andere zaal via een directe videoverbinding de zitting te volgen.

Audiovisuele opnamen van de opkomst van de rechtbank zijn mogelijk. In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal zal er bij meerdere aanmeldingen een poolregeling moeten worden afgesproken. De volledige tenlastelegging is door het OM al voorgedragen tijdens een eerdere (pro forma) zitting, en wordt op dinsdag 21 maart niet opnieuw voorgedragen. Wel zal de officier van justitie dan nog een korte samenvatting geven van de tenlastelegging. Hiervan kunnen ook opnamen worden gemaakt.

In het publieke gedeelte van het gebouw is filmen, fotograferen en het maken van geluidsopnamen verboden. Voor eventuele interviews met bij de zaak betrokkenen is op aanvraag een aparte ruimte beschikbaar.

Naast de perskamer is (indien nodig) nog een extra kamer als werkruimte beschikbaar.

Meer informatie en aanmeldingen: rechtbank Breda, Communicatie, Eefje van den Broek en Rebecca Joosten, tel. 076-531 1797.

planning inhoudelijke behandeling "Amercentrale"

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 16 maart 2006 Naar boven