Dienstenbond CNV

CNV leden kunnen instemmen met gewijzigd Eindbod Stater 18-03-2006

Op 6 maart 2006 heeft uw werkgever naar aanleiding van de kritiek van vakbonden en het afwijzen door CNV-leden het eindbod gewijzigd. Stater heeft de afspraken met betrekking tot de RSP uit het pakket gehaald.

Leden vergadering van 10 maart 2006
In die vergadering heeft u kennis kunnen nemen van de genoemde wijziging. Leden hebben toen unaniem besloten om alsnog in te stemmen met het voorgelegde (gewijzigde) eindbod. Daarvoor waren twee belangrijke redenen. Ten eerste waren andere vakbonden reeds akkoord met het eerdere eindbod en daarmee is er een nieuwe CAO een tot stand gekomen. De andere reden is de aanpassing van het eindbod door de werkgever en recht te doen aan de kritiek van onze leden en de leden van andere vakbonden. Binnenkort zal de CNV Dienstenbond de CAO gaan ondertekenen.

Bijeenkomst vakbonden en uw werkgever
In de gezamenlijk reactie van vakbonden naar uw werkgever hebben wij onze grote zorg neergelegd omtrent het gevoelde wantrouwen van werknemers naar de werkgever. Wij willen daarover in gesprek. Uw werkgever heeft aangegeven dat ook te willen. Zij zal vakbonden op korte termijn een keer uitnodigen om met elkaar over dat wantrouwen te spreken.

Ledenwerving
De CNV Dienstenbond is goed vertegenwoordigd in uw bedrijf. Tijdens dit CAO-proces heeft u door uw aanwezigheid tijdens drie ledenvergaderingen ook blijk gegeven betrokken te willen zijn. Die betrokkenheid heeft ook geleid tot een laatste wijziging van het eindbod. Lid zijn van een vakbond heeft dus nut en wij willen en kunnen ook iets voor u en nieuwe leden betekenen. U bent al lid maar misschien uw collega nog niet. Daar kunt u wat aan doen. Hoe meer leden hoe sterker wij staan om een goede CAO te realiseren.

Kadergroep
In de meeste bedrijven werkt de CNV Dienstenbond met kaderleden die kontakten onderhouden met uw bestuurder. Bij Stater is daar nog geen sprake van. Enkele leden hebben aangegeven meer betrokken te willen zijn bij het CAO-proces. Ik wil daarom graag een kleine kadergroep bij Stater oprichten die het CAO-proces mee gaat ondersteunen en ook betrokken is bij contacten tussen bestuurder en de OR. Heeft u interesse dan kunt u zich opgeven bij uw bestuurder Erik Langeweg (e.langeweg@cnvdibo.nl)