Gemeente Delft

Delft - In navolging op de actie van vorige jaren, start de gemeente Delft wederom de aanpak 'Enge plekken'. Elke bewoner in Delft kan (liefst ondersteund door handtekeningen van buurtbewoners) vanaf 18 maart tot 15 april a.s. via de stadskrant of via internet plekken aangeven die door de buurt als eng worden ervaren.

Voorwaarde voor de behandeling is dat zo'n enge plek op een eenvoudige wijze veiliger gemaakt moet kunnen worden, bijvoorbeeld door het plaatsen van een extra lichtmast of het snoeien van groen. De aangemelde enge plekken worden door een team van deskundigen beoordeeld. Eventuele maatregelen worden genomen op basis van de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Vorig jaar zijn 20 meldingen binnengekomen, waarvan er 11 zijn toegewezen, 3 zijn doorverwezen naar andere instellingen of vakteams van de gemeente en 5 zijn afgewezen. De reden voor afwijzingen was dat deze niet voldeden aan de gestelde criteria, dan wel dat er een negatief advies door de politie is afgegeven of het ontbreken van draagvlak bij buurtbewoners. De gemeente raadt bewoners dan ook aan om eerst handtekeningen te verzamelen van buurtbewoners ter ondersteuning van het verzoek. Ook moeten bewoners duidelijk aangeven waar de locatie is (evt. met plattegrond) en waarom het precies een enge plek is. De sluitingsdatum van het indienen van een enge plek is 15 april a.s.

Net als vorig jaar worden maximaal 21 enge plekken aangepakt. Na de toetsing of de onveilige plek voldoet aan de gestelde criteria wordt de locatie bekeken en vindt selectie van de genomineerde plekken plaats.

In juni publiceert de Stadskrant een lijst met de enge plekken die de gemeente dit jaar gaat aanpakken.



Gemeente Delft