Llink


747 Live


wo 15 maart 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Frank Dam
De opkomende popcultuur in de jaren zestig kende een verschijnsel dat in Nederland sterk was vertegenwoordigd: de beatmeisjes. Jerney Kaagman, Patricia Paay, Trea Dobbs, Bonnie St. Claire, Linda van Dijck, Bojoura, Duifje, Paulien, Karin en nog vele anderen waren in die tijd absolute topsterren. Meisjes die voor korte tijd de hitparades haalden en van wie later, op een enkele uitzondering na, niet of nauwelijks meer iets werd vernomen. Hoofdgast Frank Dam interviewde deze Beatmeisjes en deze gesprekken zijn nu gebundeld in het boek Beatmeisjes. Loes Luca zal ook enkele van deze voormalige sterren via een telefoontje in de uitzending halen.

Ton den Boon
Een graag-geziene gast in 747Live is hoofdredacteur van de Van Dale, Ton de Boon. Ton den Boon weet werkelijk alles over de Nederlandse taal, en komt af en toe langs in de uitzending om Loes Luca hierover te informeren. In het kader van het Beat-thema zal Ton vandaag alle woorden en uitdrukkingen bespreken die te maken hebben met de beat-cultuur.

Gina Kranendonk
Horti-culti reporter Gina Kranendonk schuift regelmatig aan in de uitzending om horti-culti nieuwtjes en berichten te bespreken. Zo besprak zij de koudste tuin ter wereld, onderzocht ze de groenheid van de gemeenteraadsverkiezingen, en verdiepte ze zich in het fenomeen scharrelkinderen.

Shoppen met Mieke
Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. De shopaholic belandde onder meer in een winkeltje vol met afro-haar en braziliaanse extensions, liet zich informeren over het Esperanto en leerde alles over God in een evangelische boekenwinkel. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.