Openbaar Ministerie


Haarlem, 14 maart 2006

Officiële opening âDe Appelaarâ 13 maart jl. door Minister van Justitie Donner

Op maandag 13 maart jl. heeft Minister van Justitie J.P.H. Donner het gerechtsgebouw âDe Appelaarâ officieel geopend. De openingshandeling werd verricht bij de hoofdingang van De Appelaar. De minister maakte daarbij gebruik van een elektronische toegangspas waarna hij het gebouw betrad, op de voet gevolgd door de media.

Aansluitend volgde het welkomstwoord van de President van de rechtbank Haarlem, mr. F.C. Bakker. Daarop spraken de burgemeester van Haarlem, mr. J.J.H. Pop, de directeur-generaal van de Rijksgebouwendienst, drs. P.F.M. Jägers, de Minister van Justitie, mr. J.P.H. Donner, de Hoofdofficier van Justitie Haarlem, mr. B.W.J. Steensma, en de architect van het gerechtsgebouw, ir. H.A.J. Henket die ter afsluiting de minister uitnodigde een Vrouwe Justitia-beeld te onthullen.

Tot slot hielden vier studenten van de Technische Universiteit Eindhoven een presentatie: âHet gerecht van de toekomstâ. Daarin gaven zij hun visie op een meer mobiele rechtbank die ook fysiek op maatschappelijke ontwikkelingen afgestemd kan worden.