Dienstenbond CNV

Concept voorstellen CAO Uitvaart
15-03-2006

Medio april beginnen de onderhandelingen voor de nieuwe CAO Uitvaart. In nauw overleg met kaderleden is besloten om het volgende tijdens het overleg in te brengen:


1 Salaris:
Voorgesteld om de salarissen structureel met 2% te verhogen. Tevens dienen de loonschalen met een zelfde percentage verhoogd te worden.


2 Zorgverzekering:
In januari van dit jaar is het nieuwe zorgverzekeringsstelsel van kracht geworden. De financiële gevolgen blijken voor werknemers heel divers te zijn; een klein deel van de werknemers gaat er op vooruit, voor een ander deel maakt het nauwelijks verschil en een groot deel van de werknemers gaat er flink op achteruit. Het lijkt ons dan ook gewenst dat de werkgevers een bijdrage leveren aan de ziektekostenverzekering


3 Sociaal beleid:
Een goed sociaal beleid is voor het functioneren van werknemers heel belangrijk. Zeker vandaag de dag, nu er aan werknemers zulke zware eisen worden gesteld. In veel CAOs zijn dan ook afspraken gemaakt over het sociaal beleid binnen de onderneming. Werkgevers kunnen aan die afspreken gehouden worden. In de CAO Uitvaart is over dit onderwerp nog niets geregeld. In de CAO voor de crematoria zijn over dit onderwerp prima afspraken gemaakt. We stellen dan ook voor om de sociale paragraaf uit de CAO Crematoria intergraal op te nemen in de CAO uitvaart.


4 Nachtrust:
In de praktijk komt het voor dat werknemers die in de nacht een overledene ophalen soms meerdere malen per nacht- ondanks het gebrek aan nachtrust zich om 8.30 uur weer moeten melden voor de dagdienst. Bepaald niet bevorderlijk voor de gezondheid. Bovendien is het flagrant in strijd met de Arbeidstijdenwet. Over het hierboven beschreven probleem willen we sluitende afspraken maken.


5 Periodieken:
Het toekennen van een jaarlijkse periodiek is mede afhankelijk van de beoordeling. Bij onvoldoende functioneren heeft een werkgever het recht een periodieke verhoging achterwege te laten. Het blijkt dat er werkgevers zijn die gebruik maken van zelfbedachte beoordelingssystemen. Het gebruik van zon doe het zelf systeem maakt beoordelen extra subjectief en gevoelig voor manipulatie. Wij stellen dan ook voor om in de CAO de passage over toekennen en beoordelen te wijzigen. Werkgevers dienen gebruik te maken van een algemeen erkend en geaccepteerd beoordelingssysteem. Zo lang daar niet aan wordt voldaan dient een periodiek automatisch toegekend te worden.


6 Traumabegeleiding:
Van onze leden begrijpen we dat werknemers in de uitvaart in hun werk regelmatig te maken hebben met situaties die een traumatische uitwerking hebben. Er blijkt behoefte te bestaan aan traumabegeleiding. We willen daarover met werkgevers afspraken maken. Een dergelijke afspraak past heel wel binnen Bijlage 6 (arbeid en zorg) van de CAO.


7 Naleving CAO:
Ondanks dat de CAO voor de uitvaart algemeen verbindend is verklaard iedere werkgever in de uitvaart is verplicht de CAO toe te passen- bereiken ons berichten dat een aanzienlijk aantal werkgevers de CAO niet naleeft of een CAO hanteert van een bedrijfstak die niets met de uitvaart te maken heeft. Uiteraard gaat het daarbij dan altijd om een CAO met aanzienlijk slechtere arbeidsvoorwaarden. Het niet naleven van de CAO benadeelt niet alleen werknemers maar ook de bonafide werkgevers. Immers, hen wordt louter en alleen op loonkosten concurrentie aangedaan. In het komende overleg zal CNV Dienstenbond voorstellen doen die het eenvoudiger maken om als partijen gezamenlijk naleving van de CAO af te dwingen.


8 Internationale solidariteit:
CNV Internationaal maakt zich sterk voor internationale collegialiteit voor werknemers die het minder hebben getroffen dan werknemers in rijke landen, w.o. Nederland. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn er vakbondsprojecten in bijv. Oost Europa en werelddelen als Azië, Afrika en Zuid Amerika. Deze hebben onder meer ten doel de positie van werknemers te verbeteren, aandacht te schenken aan arbeidsomstandigheden, veiligheid op het werk, scholing e.d. Wij vragen werkgevers in de uitvaart een project te financieren.

Tot zover de (concept) voorstellen. We horen graag of u mee wilt gaan met deze inzet. Mocht u suggesties hebben dan horen we die natuurlijk graag.

Iets anders; als geen andere vakorganisatie wéét de CNV Dienstenbond wat er binnen de uitvaart speelt. We kennen de ontwikkelingen, de knelpunten en de mogelijkheden. Een vakorganisatie die uw taal spreekt en waar je als werknemer binnen de uitvaart echt iets aan hebt. Dat moet uw niet georganiseerde collega toch aanspreken. Hoe meer leden des te sterker we staan en hoe meer we voor onze leden, dus voor u kunnen bereiken. Misschien een goed idee om deze info te kopiëren en onder uw collegas te verspreiden.