Gemeente Hengelo

Voorleeswedstrijd in Kulturhus Hasselo: halve finale

De halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd wordt gehouden op woensdag 15 maart om 14.00 uur in Kulturhus Hasselo in Hengelo. Deze besloten Voorleeswedstrijd valt binnen het project Lees je Taal!

Eerder in het jaar kwamen 19 leerlingen van Hengelose basisscholen (groepen 7 en 8) als beste voorlezers uit de bus. Tijdens de Voorleeswedstrijd op 4 maart werden twee winnaars gekozen om door te gaan naar de halve finale. Tijdens de Halve Finale op 15 maart zal verteller Godfried Beumers de presentatie verzorgen en optreden tijdens de pauze.

De landelijke finale is op woensdag 17 mei 2006 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Hier zal dan de 13e Nationale Voorleeskampioen worden gekozen.

Activiteiten in de bibliotheek

De bibliotheek organiseert vele activiteiten die variëren van lezingen door schrijvers tot Informatiemarkten over verschillende thema's. Daarnaast kunt u deelnemen aan cursussen en workshops. Ook vinden er allerlei activiteiten voor kinderen plaats. De bibliotheek beschikt over een podium en een cursusruimte.

Voor meer informatie, ga naar bibliotheekhengelo.nl