Politie Haaglanden

Persberichten 15 maart

Haaglanden, 15-03-2006

Politie zoekt getuigen carjacking
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een diefstal auto op dinsdag 14 maart om 15:45 uur op de Weteringkade. Een 25-jarige inwoner uit Maassluis bood zijn auto, een grijze AUDI S3 voorzien van het kenteken 93 PB FB via internet te koop aan. Op zijn advertentie reageerden twee personen die met de man in Den Haag afspraken. Een proefrit met de auto eindigde op de Lauwersstraat hoek Spaarnedwarsstraat. Daar werd de 25-jarige eigenaar met een smoesje uit zijn auto gelokt waarna een van de mannen hard gas gaf. De eigenaar trachtte de diefstal te beletten en trachtte via het rechterportier die hij nog beet had de auto tot stoppen te brengen. De verdachten gaven echter vol gas en de man kwam in aanraking met een geparkeerde personenauto en raakte onder zijn eigen voertuig bekneld. Via de Spaarnedwarsstraat en de Weteringkade rijden de verdachten door terwijl het slachtoffer nog onder de auto bekneld zit. Op de Weteringkade blijft het slachtoffer zwaar gewond op het wegdek achter terwijl het voertuig in onbekende richting doorrijdt. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. Het voertuig wordt korte tijd later aangetroffen in Rijswijk aan de Beetslaan. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Hoefkade of telefonisch via 0900-8844. De politie verzoekt tevens een nog onbekende automobilist die in het tumult hard moest remmen om een aanrijding met de Audi te ontwijken zich te melden. Bellen met meld misdaad anoniem kan ook. Het nummer is
0800-7000.

Taxichaffeurs op de bon
Den Haag Op dinsdag 14 maart tussen 12:30 en 13:30 uur werden op de Dagelijkse Groenmarkt 15 taxichauffeurs bekeurd. Politieagenten constateerden dat genoemde chauffeurs het doorrijverbod negeerden en kregen allen een proces-verbaal. Politie Haaglanden zal ook de komende periode nauwlettend controleren op het negeren van het doorrijverbod.

Politie achterhaalt rennende winkeldief
Den Haag Op dinsdag 14 maart om 14:00 uur zag een surveillerende politieagent een aantal beveiligers hard rennen door de Spuistraat. Alert op een mogelijk incident rende de agent even mee en kon is samenwerking met de twee beveiligers een 22-jarige verdachte uit Litouwen aanhouden. De man werd er van verdacht een aantal kledingstukken bij een winkel te hebben weggenomen. Uit de tas van de man kwamen na controle enkele niet betaalde kledingstukken. De verdachte werd voor nader verhoor ingesloten.

Voordringende man aangehouden
Den Haag Een 41-jarige jarige Hagenaar werd op dinsdag 14 maart om 13:00 uur aangehouden op de Stationsweg. De man drong bij een rij wachtende voor de bali van het belastingkantoor voor en dat werd door de rij wachtende niet gepikt. Zijn voordringen leidde tot een vechtpartij tussen de man en de rij wachtende. Politieagenten die op het tumult af kwamen wisten de gemoederen te bedaren en hielden de voordringer aan op verdenking van mishandeling.

Gesignaleerde aangehouden
Zoetermeer Op woensdag 15 maart om 02:00 uur werd op de Afrikaweg een 49-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden. De man werd bij een routine controle gecontroleerd waarna bleek dat hij nog 250,-- aan boetes had openstaan. De man koos na eieren voor zijn geld en betaalde alsnog de boete.

Verdachten woninginbraak aangehouden
Den Haag - Op woensdag 15 maart rond 00.30 uur heeft de politie twee Haagse mannen van 30 en 31 jaar aangehouden op verdenking van woninginbraak aan de Wolweversgaarde te Den Haag. De politie kreeg de melding dat de verdachten via een balkon de woning aan het betreden waren. Ter plaatse trof de politie twee verdachten aan in de woning die daar niet thuis hoorden. In de woning rook de politie een henneplucht en zij ontdekten ongeveer 500 hennepplanten. Naar de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

Jongeren zitten vast in de lift
Den Haag - Op dinsdag 14 maart om 17.45 uur hield de politie vier Haagse jongens in de leeftijd van 13 tot 17 jaar aan wegens vernieling van een lift in de Hildebrandstraat. De jongens hadden de lift vernield door deze te ontzetten, maar waren door deze vernieling vast komen te zitten in de lift. Nadat de jongens uit de lift bevrijd waren, konden zijn worden ingerekend door de politie.

Veiligheid rondom scholen
Den Haag - Op maandag 6 maart zijn de medewerkers van het Handhavingsteam Escamp een project gestart met betrekking tot de veiligheid van schoolgaande kinderen van 9 basisscholen in de wijk Bouwlust/Vrederust en het Wateringseveld. Na goede afspraken gemaakt te hebben met de scholen is het handhavingsteam drie dagen bezig geweest met het waarschuwen van ouders met betrekking tot onder andere het parkeergedrag, gordels, teveel kinderen op de achterbank, geen helm dragen en rijden op het trottoir. Drie dagen lang werden minimaal 100 waarschuwingen per dag uitgedeeld. Vanaf donderdag 9 maart is het team verbaliserend op gaan treden en schreef 7 procesverbalen uit. Vrijdag 10 maart hoefde het team nog maar 1 verbaal uit te schrijven. Al met al een goed project, goed resultaat en voor herhaling vatbaar. De controles zullen regelmatig worden herhaald.

Verdachten vernieling straatverlichting aangehouden Den Haag - Op woensdag 15 maart heeft de politie drie jongens van 17 en 18 jaar uit Nootdorp en Berkel en Rodenrijs aangehouden wegens vernieling van straatverlichting aan het Cypergras. Getuigen van de vernielingen gaven de politie een goed signalement op. Na een korte zoektocht konden de drie verdachten worden aangehouden.

Verkeerscontrole
Westland Op dinsdag 14 maart tussen 09.00 uur en 15.00 uur hebben op diverse locaties in Naaldwijk en De Lier verkeerscontroles plaatsgevonden. In totaal 16 bekeuringen zijn uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van autogordels en het mobiel bellen tijdens het besturen.