Gemeente Gorssel

Gemeente Lochem van start met DigiD

Vanaf 15 maart wordt DigiD ingezet op de website van de gemeente Lochem. Via het digitale loket op deze website kunt u, dankzij DigiD, steeds meer elektronisch zaken doen met de gemeente Lochem.

Wat is DigiD?
DigiD (spreek uit: Die-gie-dee) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet een identiteit kan verifiëren. DigiD is een persoonlijke inlogcode. Voor u als burger die overheidsdiensten via internet afneemt is DigiD een handig hulpmiddel. Met één gebruikersnaam met wachtwoord regelt u steeds meer overheidszaken online. U hoeft niet langer verschillende codes te onthouden, maar kunt met één inlogcode bij elke overheidsinstelling terecht.

U kunt nu niet alleen via www.digid.nl een inlognaam en -wachtwoord aanvragen, maar ook vanaf de website van de gemeente Lochem.

Waar gaan we mee van start
We gaan in beperkte vorm van start. Op deze website is DigiD te gebruiken binnen het Digitaal loket. Daarmee is het bij elektronische aanvragen niet langer nodig uw persoonsgegevens in te vullen. Bovendien kunt u zich aanmelden bij de abonnementenservice: u wordt dan via email geïnformeerd zodra er nieuwe bestuurlijke informatie op de website is gepubliceerd.

Toekomst
Voor de toekomst is het de bedoeling de digitale diensten van de gemeente Lochem verder uit te breiden. DigiD wordt daarbij als identificatiemiddel ingezet. U kunt hierbij denken aan:
- het digitaal aanvragen van diverse uittreksels;
- het digitaal aanmelden van een verhuizing;
- het volgen van een aanvraag;

- het online betalen voor diensten of producten.

Meer informatie
Wilt u meer weten over DigiD kijk dan op www.digid.nl. Ga naar Digitaal loket als u meer informatie wilt over DigiD en de gemeente Lochem.