Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 11 maart

* JONGEN BEROOFD EN MISHANDELD - VERDACHTE AANGEHOUDEN

SCHIEDAM -In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks half twee werd in de Hoogstraat een 19-jarige Schiedammer beroofd door drie jongens. Het slachtoffer werd tegen de grond gewerkt en geslagen. Hij werd beroofd van onder andere zijn portemonnee en mobiele telefoon. De drie jongens gingen er vervolgens vandoor. Eén van hen, een 16-jarige Rotterdammer kon door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de overige verdachten.


* CONTROLEUR BEDREIGD - DRIE MANNEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM -Vrijdagavond omstreeks negen uur werd een 25-jarige RET controleur tijdens een controle op het metrostation Kralingsezoom bedreigd door drie mannen. Ook probeerde men hem te steken met een schroevendraaier. De controleur raakte hierdoor licht gewond. De mannen gingen er vandoor. De gewaarschuwde politie kon de drie mannen, nadat onder meer ook een politiehond was ingezet, aanhouden. De verdachten hadden zich schuil gehouden in de struiken aan de 's-Gravenweg. De drie mannen, Hongaren van 25, 27 en 33 jaar oud werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* GASLEKKAGE - DRIE WOONBLOKKEN ONTRUIMD
ROTTERDAM -Vrijdagmiddag ontstond in een woning aan de Geertruidenbergstraat een gaslekkage. In verband met explosiegevaar werd de omgeving afgezet en werden er drie woonblokken ontruimd. Na zo'n twintig minuten was de situatie onder controle en konden de geëvacueerde buurtbewoners weer terugkeren.
De lekkage in de woning was ontstaan doordat inbrekers de cv-ketel van de muur hadden gehaald waardoor het gas uit de afgekoppelde leiding vrij spel had. De bewoners waren aan het verhuizen. Men was de woning binnengekomen door aan de achterzijde het kozijn te verbreken.

Uitgave vrijdag 10 maart

* ECHTPAAR OVERVALLEN IN WONING
ROTTERDAM -Twee nog onbekende mannen hebben donderdagavond omstreeks tien uur een echtpaar (58 en 59 jaar oud) in hun woning aan de Averlo overvallen. De mannen drongen na aanbellen de woning binnen en bedreigden daarna de man en de vrouw met een vuurwapen. Zij eisten geld. Nadat de bewoner vertelde dat er geen geld was werd hij de gang in gegooid en geslagen. De overvallers doorzochten de woning en gingen er uiteindelijk met een DVD speler en sigaretten vandoor. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.

Uitgave donderdag 9 maart

* JONGEN GEWOND DOOR VUURWERKBOM
ROTTERDAM-DE ESCH - Een 19-jarige Rotterdamse jongen raakte woensdagavond rond half zeven in een woning aan de Drinkwaterweg gewond toen er een vuurwerkbom ontplofte.
De jongen had de bom zelf gemaakt en zat ermee op zijn slaapkamer toen het projectiel plotseling afging. Hij raakte ernstig gewond aan zijn hand, kreeg scherven in zijn gelaat en liep een brandwond aan zijn been op. Personeel van de GGD heeft het slachtoffer overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.


* MEISJE ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING MET METRO

ROTTERDAM - OOSTERFLANK - Een 16-jarig meisje uit Rotterdam raakte woensdagmiddag rond drie uur zeer enstig gewond toen ze werd aangereden door een metro, op de met slagbomen uitgeruste metro-overgang, aan de Burgaslaan. Het meisje zag bij het oversteken de metro vermoedelijk over het hoofd, waarna de metrobestuurster de aanrijding niet meer kon voorkomen. Een 27-jarige Rotterdammer verleende direct eerste hulp totdat de GGD en het traumateam ter plaatse waren.
Het meisje is, met zeer ernstig inwendig- en hersenletsel, met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar zij donderdagavond werd geopereerd. Haar toestand is nog steeds kritiek. Diverse getuigen en omstanders is Slachtofferhulp aangeboden. Een onderzoek naar de juiste toedracht wordt ingesteld.