Ingezonden persbericht

Twaalfde startpositie A1 Team Nederland

Laguna Seca, 11 maart 2006

Tijdens de kwalificatie voor de A1 Grand Prix op Laguna Seca is A1 Team Nederland op een twaalfde startpositie geeindigd. In de vier kwalificatie sessies kwam Jos Verstappen tot een totaaltijd van 2'32.571 (1'15.939 & 1'16.632 ). De snelste tijden zette Verstappen neer in de laatste twee sessies van de kwalificatie, tijdens de eerste helft was A1 Team Nederland hard aan het werk om de balans in de auto te verbeteren.

De weersomstandigheden op Laguna Seca waren vandaag goed. Het was zonnig en droog en ook het circuit was in tegenstelling tot gisteren in de middag helemaal droog.

Vanochtend lag er nog sneeuw langs de baan en op de paddock, een unieke situatie voor dit deel van Californie. Dit werd meteen door het team aangegrepen voor een ludieke actie, bij de pitbox stond een kleine sneeuwman.Vanwege de sneeuw en regen van vannacht werd de voor vanochtend vroeg geplande vrije training nog afgelast, om 11.15 uur werd de tweede vrije training van dit weekend verreden, waarin A1 Team Nederland negentiende werd.

Na de derde tijd op de vrijdag was de twaalfde startplek voor morgen toch wel teleurstellend voor A1 Team Nederland coureur Jos Verstappen.

Jos Verstappen; "Gisteren ging het heel erg lekker, maar vanmorgen gingen we het circuit op en je zag eigenlijk na 10 minuten al dat het moeilijk werd. We hebben van alles geprobeerd om de auto beter te maken, maar dat lukte ons niet tijdens de vrije training. In de kwalificatie kwamen we gewoon tekort. De balans van de auto was gewoon niet goed. Voor de derde run hebben we de auto toch wel veranderd en toen ging het wel, dat zag je ook. In de derde run werd ik nog een beetje opgehouden door de spin van China en in de vierde run ging het voor m'n gevoel goed. Maar het kwam te laat, anders hadden we rond de zesde of zevende plek kunnen staan. We weten wel dat we een auto hebben die morgen goed kan gaan. We gaan kijken of we de auto vanavond nog wat kunnen verbeteren. Het is niet ideaal om vanaf een twaalfde plek te komen. Inhalen is hier moeilijk, maar dat was het in Mexico ook. We gaan het in ieder geval proberen".

A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers ziet nu een omgekeerde situatie ten opzichte van Mexico, waar het team in het begin moeite had om de juiste balans te vinden.

Jan Lammers; "Hier was de auto erg goed met weinig grip, maar naarmate het circuit schoner werd en meer grip kreeg klopte onze afstelling niet meer. Dat hebben we moeten bijsturen. Gelukkig hebben we het net op tijd gevonden. In de laatste run kwamen we nog maar vier tiende tekort. We hebben nu in ieder geval een idee welke kant we op moeten werken, dus als onze interpretatie goed is en als onze correcties op de set up ook goed uitpakken dan moeten we er weer goed bij kunnen zitten morgen".

Morgen om 13.30 uur lokale tijd (22.30 uur Nederlandse tijd ) is de start van de Sprintrace, gevolgd door de hoofdrace om 15.00 uur lokale tijd.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com