Gemeente Putten

Uitreiking regentonnen (09-03-2006)
---

Putten, 9 maart 2006

Zaterdag 11 maart 2006, van 09.00 tot 13.00 uur, kunnen de bestelde regentonnen van de actie regenton worden opgehaald bij de gemeentewerf aan de Ambachtstraat. Er zijn 89 houten regentonnen en 76 plastic regentonnen verkocht. De kopers zijn persoonlijk op de hoogte gesteld van de datum en het tijdstip waarop ze de bestelde regenton(nen) kunnen ophalen.

Eind januari heeft de gemeente Putten de actie regenton gehouden. Inwoners konden tot 17 februari tegen een gunstige prijs een regenton aanschaffen. Er was keuze uit een groene plastic regenton voor de prijs van 25,00 of een eikenhouten regenton voor de prijs van 60,00. Beide worden inclusief kraantje en deksel geleverd. Bij de plastic ton wordt ook een filter tegen grof materiaal geleverd.

Regenwater is gratis schoon water wat goed gebruikt kan worden in de tuin en voor de kamerplanten. Dit bespaart drinkwater dat steeds schaarser en dus duurder wordt. Wanneer het regenwater niet opgevangen wordt, vermengt het relatief schone water zich in het riool met het huishoudelijk afvalwater en dat is jammer.

Enige jaren geleden heeft de gemeente een soortgelijke actie georganiseerd, waarbij bijna 800 tonnen zijn besteld.