Politie Gelderland-Zuid

Winkeldief te fiets achtervolgd en aangehouden

Tiel, 11-03-2006 o Na een achtervolging en op aangeven van getuigen hield de politie vrijdagmiddag op de Magnoliastraat een 37-jarige Tielse winkeldief aan die er met een fiets vandoor was gegaan.

Een getuige meldde dat een winkeldief er met diverse kledingstukken op een fiets vandoor ging. Dit gebeurde bij de de Santwycksepoort. Agenten waren snel ter plaatse en zagen al snel de dader, op basis van het opgegeven signalement, in de buurt fietsen. Zij zetten de achtervolging in, via de Oliemolenwal, Lindestraat en een brandgang achter de Magnoliastraat. De dader kon even later worden aangehouden.

Eén van de agenten had gezien dat de 37-jarige tijdens zijn fietstochtje een deel van de buit over een schutting in een tuin had gegooid en een andere getuige zag dat hij kleding achter een auto gooide. Alle gestolen kledingstukken konden worden veiliggesteld. Namens de winkel is inmiddels aangifte gedaan. De 37-jarige is op het politiebureau nader verhoord. Met een dagvaarding is de Tielenaar heengezonden. (08)