Verzamelbericht zaterdag

's-Hertogenbosch, 11-03-2006

Dronken automobiliste maakt brokken

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Balkweg een 49-jarige automobiliste uit Amersfoort aangehouden. De vrouw verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en is op de Balkweg tegen een lantaarnpaal gereden. Het rijbewijs van de Amersfoortse is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Deze vrijdagavond en nacht zijn in s-Hertogenbosch, Uden, Boxtel, Veghel en Oss in totaal negen bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarbij is van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd en kregen allen een rijverbod variërend van één tot dertien uur en een proces-verbaal.

Drugsdealer aangehouden

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is in het Rompertcentrum een 51-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Agenten zagen dat de man handelingen verrichte die in de richting wezen van het handelen in drugs. Bij controle bleek de Bosschenaar een hoeveelheid cocaïne en heroïne bij zich te hebben. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de woning van de man vond de politie eveneens een hoeveelheid heroïne, een katapult en twee luchtbuksen. Alle drugs en wapens zijn in beslag genomen. De Bosschenaar is inverzekeringgesteld.

Autodief aangehouden

s-Hertogenbosch Vrijdag is in de Stationspasserelle een 40-jarige man uit Lunteren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een auto eind februari 2006 in het Weteringpad. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Opgevoerde bromfiets

s-Hertogenbosch Vrijdagavond zagen surveillerende agenten in de Kardinaal de Jongsingel een bromfiets met daarop twee personen zonder helm met zeer hoge snelheid rijden. De bromfiets kon in de Kruiskampsingel tot stoppen worden gebracht. De 17-jarige bestuurder en de 14-jarige passagier uit s-Hertogenbosch kregen een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidshelm. De agenten namen de bromfiets mee naar het politiebureau voor een technisch onderzoek naar het vermogen. De 17-jarige Bosschenaar verzette zich hiertegen en probeerde te beletten dat de agenten de bromfiets zouden meenemen. Hierop is hij aangehouden. Na controle op de rollentestbank bleek de bromfiets te zijn opgevoerd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na vernielen fietsen

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is in de Parallelweg een 13-jarige Bosschenaar aangehouden. Een oplettende getuige zag dat de Bosschenaar fietste in de richting van het station en daarbij vernielingen pleegde aan een viertal gestalde fietsen. De 30-jarige Bosschenaar heeft de jongeman staandegehouden en vervolgens de politie gebeld. De inmiddels gearriveerde agenten hebben de verdachte aangehouden op verdenking van vernieling en overgebracht naar het politiebureau.

Zes aanhoudingen bij drugscontrole

Oss Vrijdagavond zijn bij een controle in een bedrijf aan de Roodborstraat in totaal zes mannen aangehouden. In het pand vond de politie een hoeveelheid weed en hasj. De politie maakte hierbij ook gebruik van een speurhond. Een 33-jarige man uit Nistelrode en een 33-jarige Ossenaar zijn aangehouden op verdenking van verkoop van de drugs. Vier Ossenaren (15, 18, 33 en 44 jaar) zijn aangehouden door de politie, omdat zij een hoeveelheid softdrugs bij zich hadden. Naast de weed en hasj zijn tevens een geldbedrag en een auto inbeslaggenomen voor nader onderzoek. De vier Ossenaren konden na verhoor op het politiebureau weer huiswaarts keren. De 33-jarige mannen uit Nistelrode en Oss zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Dronkaard ingesloten

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen surveillerende agenten in het uitgaansgebied de melding dat een dronken man verschillende mensen lastig viel. Op de Markt trof de politie een 29-jarige man uit Denemarken die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man kon geen geldig identiteitsbewijs tonen en is ingesloten op het politiebureau. De volgende ochtend kon hij na verhoor en met een proces-verbaal op zak weer vertrekken.

Nog zitten

Grave In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Dokter Kanterslaan een 23-jarige man uit Cuijk aangehouden. Na controle door surveillerende agenten bleek dat de automobilist nog voor 30 dagen gevangenisstraf had openstaan. De man is ingesloten op het politiebureau.

Het dak op

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op het dak van een pand aan De Misse vier jongeren aangehouden. De politie kreeg de melding dat enkele jongeren zich op het balkon zouden bevinden en overlast zouden bezorgen voor de omgeving. De politie trof ter plaatse zes personen; vier konden zich niet legitimeren en zijn aangehouden. Na verhoor op het politiebureau konden de jongemannen in de leeftijden van 17 tot 26 jaar en afkomstig uit Oss, Uden, Zeeland en Heesch weer naar huis.