Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 maart 2006

Autokraak, getuigenoproep

Enschede

Vrijdagmiddag 10 maart werd om ongeveer 14.15 uur een ruit ingeslagen van een auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats naast de sporthal aan de van Deinselaan in Enschede. Een getuige zag e.e.a. gebeuren en zag de daders daarop wegrijden in een groene Opel Astra. Bij dit wegrijden werd bijna een ouder echtpaar, wat daar met een klein hondje liep, omvergereden. Uit de auto, eigendom van een 29 jr. inwoner van Vollenhove, werd een navigatiesysteem ontvreemd. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met het oudere echtpaar die bijna door de wegrijdende auto werden aangereden. In de auto zaten drie jongens, waarvan een een witte pet droeg. 06-031272)

Aanhouding na onderzoek woninginbraak

Enschede

Vrijdagmorgen 10 maart, werd een 18 jr. Enschedeër aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor meerdere diefstallen dan wel inbraken in woningen. Naar aanleiding van een diefstal uit een woning aan de Populierstraat in Enschede, waarvan op 14 februari jl. aangifte werd gedaan, werd een onderzoek gestart wat resulteerde in de aanhouding van de 18 jr. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld en zal maandag de 13e maart a.s. bij justitie worden voorgeleid. (06-020378)

Inbreker meldt zich bij politie

Oldenzaal

Vrijdagmorgen 10 maart meldde rond 10.00 uur een 31 jr. man uit Oldenzaal zich aan het politiebureau in zijn woonplaats. Hij vertelde verantwoordelijk te zijn geweest van een inbraak in een woning aan de Dr. Poelstraat in Oldenzaal die in de nacht van 4 op 5 maart jl. was gepleegd. Hiervan was aangifte gedaan. Na overleg met de officier van justitie werd de 31 jr. aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij zal maandag de 13e a.s. bij justitie worden voorgeleid. Of de 31 jr. verantwoordelijk is geweest voor meerder misdrijven zal nog worden onderzocht. (06-028842)

Aanhoudingen na voetbalwedstrijd

Enschede

Vrijdagavond 10 maart jl. werd de voetbalwedstrijd FC Twente - NAC gespeeld. Na afloop van de wedstrijd vertrokken vele supporters vanaf het Station Drienerlo met de trein. Toen een trein op het punt stond te vertrekken, de deuren waren reeds gesloten, vond een naar later bleek 18 jr. jongen uit Nijverdal het nodig om op een zogenaamde trippelklep van de trein de trappen. Door op deze klep te trappen ontstond hetzelfde effect als het trekken aan een noodrem, de trein kon niet verder. Op aanwijzen van getuigen kon deze 18 jr. worden aangehouden. De trein werd hierdoor geruime tijd opgehouden, hetgeen voor de reeds ingestapte passagiers geen pretje was, de trein was overvol. Een 23 jr. man uit Tubbergen wilde zich met de aanhouding van de 18 jr. bemoeien en wilde deze verhinderen. Ook hij werd aangehouden en is meegenomen naar het bureau. Ook een 16 jr. jongen uit Nijverdal reageerde zijn woede over het niet vertrekken van de trein af op de politiemensen en begon deze uit te schelden. Ook hij mocht mee naar het bureau nadat hij was aangehouden. De 16 jr. is na verhoor onder ouderlijk gezag gesteld en is door zijn vader opgehaald. Proces-verbaal van belediging wordt tegen hem wordt opgemaakt. De beide anderen, de 18 en 23 jr. zijn voor de rest van de nacht opgesloten. Zaterdagmorgen zijn beiden afgehoord. De 18 jr. door de politie en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging en voor het trappen op de trippelklep (noodrem). De 23 jr. is afgehoord door de Koninklijke Marechaussee omdat hij militair is. Aan hem is na verhoor een dagvaarding meegegeven, hij moet zich te zijner tijd verantwoorden voor de militaire rechter. 06-031508)

Politieman ernstig bedreigd

Enschede

Vrijdagavond 10 maart, omstreeks 22.45 uur werd gemeld dat vanaf het Stationsplein in Enschede een groene auto was vertrokken waarvan de bestuurder behoorlijk onder invloed verkeerde. Deze auto werd even later gesignaleerd op het Transvaalplein in Enschede en de bestuurder stapte uit. Hij, een 32 jr. Enschedeër, bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn. Hiervoor werd hij aangehouden. Bij de groene auto was ook een witte auto, waarvan de inzittenden, Enschedeërs van 19 en 24 jr. zich met de aanhouding bemoeiden en deze wilden verhinderen. Nadat assistentie ter plaatse was gekomen, konden de drie worden aangehouden. Hierbij werd het nodige verzet gepleegd en werden de politiemensen beledigd. Door de 32 jr. werd een van de politiemensen met de dood bedreigd. Alledrie zijn overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. De 32 jr. heeft eerst nog de ademanalyse ondergaan met als uitslag 2 promille. Zaterdag zijn de 19 en 24 jr. mannen afgehoord en heengezonden.Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. De 32 jr. is in na overleg met de officier van justitie in verkering gesteld i.v.m. de ernstige bedreiging van een politieman die hiervan aangifte heeft gedaan. (06-031479 / 06-031476)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --