1e persbericht van zaterdag 11 maart 2006

Eindhoven, 11-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt wegpiraat zonder rijbewijs aan na achtervolging

Een 17-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond omstreeks 23.40 uur op de Karel de Grotelaan door de politie aangehouden omdat hij reed zonder een geldig rijbewijs. De jongen viel op omdat hij met zijn motorscooter ter hoogte van de kruising Kerkstraat - Rechtestraat zonder helm op over de stoep reed. Toen hij de politie zag probeerde hij te ontkomen en vluchtte weg richting de Grote Berg. De vluchtroute ging via de Hoogstraat, richting Karel de Groteplein. Tijdens de achtervolging reed de wegpiraat met veel te hoge snelheid, negeerde hij diverse malen het rode licht en reed hij enkele malen tegen het verkeer in. Ter hoogte van de Meckelenburg kon een alerte automobilist de roekeloze jongen maar net ontwijken. Op het Karel de Groteplein verloor de jongen bijna de macht over het stuur. Hierdoor zag de motoragent kans hem in te halen en in de kraag te pakken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Een 27-jarige Eindhovenaar is zaterdagmorgen omstreeks 2.45 uur door de politie aangehouden op de Willemstraat. De man en zijn 23-jarige bijrijdster uit Tilburg waren met hun snorfiets op het fietspad gevallen. Bij een ademanalyse bleek de man teveel drank op te hebben. Hij blies een promillage van ruim 2,2 promille. Zij rijbewijs is daarop ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal

Een 28-jarige Eindhovenaar botste zaterdagmorgen omstreeks 0.15 uur tegen een lantaarnpaal toen hij vanuit de Jan Smitzlaan, rechtsaf de Edenstraat wilde inslaan. De bestuurder had gedronken. Naast een rijverbod van enkele uren kreeg de man een proces-verbaal.

Eindhoven: Huiselijk geweld

De politie hield zaterdagmorgen omstreeks 1.50 uur een 28-jarige Eindhovenaar aan in zijn woning in het stadsdeel Woensel-Noord. Vlak voor zijn aanhouding had hij bij een ruzie zijn 26-jarige vriendin mishandeld. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Man twee keer door politie aangehouden

Vrijdagavond om 23.00 uur heeft de politie een 17-jarige man uit Eindhoven twee keer aangehouden. De eerste keer was op het Raadhuisplein. Hier had hij kort voor zijn aanhouding ruzie gekregen met een 20-jarige man uit Bestplaatsgenoot. Daarbij spoot de verdachte met een busje pepperspray in de ogen van het slachtoffer. Het slachtoffer heeft hiervan aangifte gedaan. Het busje met traangas is in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Aan de hand van een blaastest gaf de politie hem tevens te kennen niet met zijn brommobiel te gaan rijden omdat hij teveel drank op had. De politie wachtte op een vriend van de man die hem met de auto naar huis zou brengen. Toen deze vriend arriveerde, verliet de politie de locatie. Zaterdagmorgen omstreeks 1.20 uur zag dezelfde politiesurveillance de man op de Oude Rijksweg toch op zijn brommobiel rijden. Daarop werd hij voor de tweede maal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Politie houdt drie vechtersbazen aan

Zaterdagmorgen omstreeks 3.30 uur zijn drie personen uit Gemert aangehouden op de Churchilllaan. Het gaat om een jongen van zestien en twee mannen van achttien en negentien jaar. Ze waren hier aan het vechten met portiers van een horecazaak. Toen agenten arriveerden keerden de vechtersbazen zich tegen hen. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.