Provincie Groningen

op RTL 7 'De Grote Stap' - Documentaireserie over Blauwestad op RTL 7 8 maart 2006

Op zaterdag 11 maart begint op RTL 7 de achtdelige documentaireserie 'De Grote Stap', waarin de belevenissen van de mensen achter Blauwestad en de toekomstige bewoners centraal staan.

De camera volgt de makers van dit vooruitstrevende woonproject in het landelijke Oost-Groningen, en een aantal gezinnen dat de stap neemt om in het nieuw ontgonnen gebied te gaan wonen.

De families beginnen een nieuw leven en hebben daarbij te maken met een verscheidenheid aan experts: van beleidsmakers tot stedenbouwkundigen, van architecten tot makelaars, van aannemers tot loonbedrijven, allen afkomstig uit de provincie Groningen.

De kijker is er gedurende acht afleveringen getuige van hoe Blauwestad langzaam gestalte krijgt en hoe het de makers en de nieuwe bewoners vergaat. Allerlei ontwikkelingen rond de kavelverkoop, het bouwrijp maken van het gebied, het aanleggen van de infrastructuur en de aanloop naar een uiteindelijke oplevering bezorgen de makers van Blauwestad overuren.

Toekomstige bewoners, van wie een aantal daadwerkelijk 'emigreert in eigen land', maken zich zorgen over de strenge kwaliteitseisen die aan de woningen gesteld worden. Komen hun dromen inderdaad uit of zijn er redenen om terug te krabbelen?

Uitzending: RTL 7, vanaf zaterdag 11 maart, tussen 19.20 en 19.50 uur. 'De Grote Stap' wordt herhaald vanaf donderdag 16 maart, tussen 23.25 en 23.55 uur bij RTL 7.

9 maart 2006