29
30
31
/> Maart 2006

Grootste Noordzeeferry zaterdag in de vaart
King of Scandinavia van DFDS: meer comfort aan veel meer passagiers DFDS Seaways neemt zaterdag 11 maart de grootste cruiseferry op de Noordzee in de vaart. Het is de zeer luxe ingerichte veerboot King of Scandinavia, die gaat varen op de verbinding IJmuiden - Newcastle. Eerder deze week, woensdag 8 maart,. wordt het schip in IJmuiden tijdens een feestelijke plechtigheid gedoopt. Wie dat gaat doen is naar oud Deens gebruik nog geheim.
Afbeelding
Artist impression van de King of Scandinavia, de grootste Noordzeeferry, die woensdag wordt gedoopt en zaterdag 11 maart in de vaart komt

Capaciteit
De komst van King of Scandinavia op de route IJmuiden - Newcastle betekent voor DFDS Seaways een forse capaciteitsuitbreiding. Het nieuwe schip vervangt de veel kleinere Duke of Scandinavia. Met deze strategische keuze onderstreept DFDS Seaways haar vertrouwen in de route IJmuiden - Newcastle alsmede het groeiperspectief dat zij voor ogen heeft.

Passagiers
King of Scandinavia biedt plaats aan 1.700 passagiers, Duke of Scandinavia aan 1.120. Ook het aantal hutten is veel groter, 543 tegenover 399, evenals het tonnage (31.396 BRT tegenover 19.589 BRT). Het autodek van King of Scandinavia biedt ruimte voor 600 personenauto's en telt 1.400 meter laadruimte voor vrachtwagens en trailers. Hiermee is ook de vrachtcapaciteit fors vergroot.

Faciliteiten
King of Scandinavia is een luxe cruiseferry en biedt de passagiers alle comfort voor een geslaagde en comfortabele zeereis. Afgelopen week en ook komende de dagen nog zijn op het schip meer dan 130 vaklieden aan het werk om het schip helemaal aan te passen aan de hoge DFDS Seaways standaard.

Keuze
Zo heeft de passagier de keuze uit diverse restaurants, bars, een nachtclub met live entertainment, twee bioscopen, een aantal winkels, een kinderclub, een casino, een panorama lounge met zeekaarten en diverse hutcategorieën. Deze variëren van een Economy hut tot een Commodore De Luxe hut. Commodore passagiers hebben tevens exclusief toegang tot een eigen Commodore Lounge, voorop het schip.

Introductie
DFDS Seaways laat ook haar klanten meegenieten van een reeks aantrekkelijke introductie-aanbiedingen. Hiervoor is een speciale folder gemaakt met MiniCruises en korte vakanties naar Noord Engeland en Schotland.

Mini-cruise
Zo is er al een 3-daagse MiniCruise vanaf EUR 57 per persoon. De folder is verkrijgbaar bij het reisbureau of op www.dfdsseaways.nl. Op de route IJmuiden - Newcastle van DFDS Seaways varen continu twee schepen. Naast King of Scandinavia vaart ook m.s. Queen of Scandinavia op de route, met een vrijwel gelijke passagierscapaciteit.

Zes schepen
DFDS Seaways is met zes passagiersschepen marktleider in ferryverbindingen op de Noordzee. DFDS Seaways maakt deel uit van de DFDS Group. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen - Denemarken.

Noot voor de redactie,