RTL Group


Families beginnen nieuw leven als bewoner Blauwestad in nieuwe RTL 7-serie 'De Grote Stap'

In de nieuwe achtdelige documentaire-serie 'De Grote Stap', die vanaf zaterdag 11 maart te zien is bij RTL 7, staan de belevenissen van de bouwers en toekomstige bewoners van Blauwestad centraal. De camera volgt de makers van dit vooruitstrevende woonproject in het landelijke Oost-Groningen, en een aantal gezinnen dat de stap neemt om in het nieuw ontgonnen gebied te gaan wonen. De families beginnen een nieuw leven en hebben daarbij te maken met een verscheidenheid aan experts: van beleidsmakers tot stedenbouwkundigen, van architecten tot makelaars, van aannemers tot loonbedrijven, allen afkomstig uit de provincie Groningen.

Blauwestad heeft dezelfde oppervlakte als Amsterdam, maar er worden slechts 1500 woningen gebouwd. Centraal in dit gebied ligt het onlangs uitgegraven Oldambtmeer, met een oppervlakte van acht vierkante kilometer. Wat ooit landbouwakkers waren, staat nu onder water en dit water vormt de verbindende factor tussen de al bestaande dorpen en de nieuwe Blauwestad.

De kijker is er gedurende acht afleveringen getuige van hoe Blauwestad langzaam gestalte krijgt en hoe het de makers en de nieuwe bewoners vergaat. Allerlei ontwikkelingen rond de kavelverkoop, het bouwrijp maken van het gebied, het aanleggen van de infrastructuur en de aanloop naar een uiteindelijke oplevering bezorgen de makers van Blauwestad overuren. Toekomstige bewoners, van wie een aantal daadwerkelijk emigreert in eigen land, maken zich zorgen over de strenge kwaliteitseisen die aan de woningen gesteld worden. Komen hun dromen inderdaad uit of zijn er redenen om terug te krabbelen?

De Grote Stap is een serie over creatieve uitdagingen, lang gekoesterde dromen, enorme bevlogenheid, keihard werken en Groningse nuchterheid.

Uitzending: RTL 7, vanaf zaterdag 11 maart, tussen 19.20 en 19.50 uur. De Grote Stap wordt herhaald vanaf donderdag 16 maart, tussen 23.25 en 23.55 uur bij RTL 7.

---

---------------------
Noot aan de redactie:voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718933 of

© 2006 RTL Nederland / IP