Stork Groep NV

Public-to-private onderzoek besproken tijdens AvA

Op 14 februari 2006 heeft Stork aangekondigd voornemens te zijn de mogelijkheid van een public-to-private transactie te onderzoeken. Gedurende dit onderzoek zal Stork beoordelen of haar strategie zoals aangekondigd op 1 februari 2006 wellicht het beste uitgevoerd kan worden als private onderneming. Op de vandaag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders is dit onderzoek besproken.

Het public-to-private onderzoek heeft tot doel een uitkomst te bewerkstelligen die in het belang is van alle stakeholders. Teneinde de zorgvuldigheid van het proces te bevorderen, heeft de Raad van Commissarissen, gelet op zijn bijzondere rol in het public-to-private onderzoek, zijn eigen onafhankelijke adviseurs aangesteld. Als het public-to-private onderzoek niet tot een transactie leidt, blijft Stork beursgenoteerd.

In het kader van het public-to-private onderzoek is Stork in contact getreden met een brede selectie geĂŻnteresseerde partijen en vraagt hun respons op een aantal criteria, waaronder waarde, strategische intentie voor de onderneming en hun mogelijkheid om een public-to-private transactie uit te voeren.

Naar de verwachting van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen is voor een grondig proces een minimum van drie tot vier maanden vereist, vanaf het moment van aankondiging van het onderzoek.

Nadere mededelingen zullen worden gedaan indien daar aanleiding toe is.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14