Gemeente De Marne


Gemeentenieuws 09 maart 2006

Vrijwilligersdag Eenrumerbos

Op zaterdag 11 maart wordt er in het Eenrumerbos opnieuw een vrijwilligersdag gehouden. De tijden zijn vanaf 9.30 uur tot 14.00 uur. Op deze dag wordt gezaagd en zullen er houtrichels worden gemaakt. Iedereen die mee wil helpen mag komen. Er is een mogelijkheid om hout mee te nemen naar huis. Ook kinderen zijn van harte welkom. Voor koffie, gereedschap en handschoenen wordt gezorgd.

Het is handig, met het oog op de hoeveelheid koffie en gereedschap, te weten hoeveel mensen er komen. U kunt zich hiervoor opgeven bij Gerard Leegte, via telefoonnummer 0595-575596. Uiteraard mag u ook zonder u op te geven komen.

Ter inzagelegging proces-verbaal P 22-2

De voorzitter van het hoofdstembureau voor de op dinsdag 7 maart 2006 gehouden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat het proces-verbaal van de zitting van dit hoofdstembureau, waarin de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen is vastgesteld, voor een ieder ter inzage is gelegd bij Bureau verkiezingen, R. Ritzemastraat 2 Leens.

De voorzitter, mevr. drs. J.A.J. Stam

Spreekuur college

Dinsdag van 16.00-17.00 uur. Wilt u zich hiervoor aanmelden dan belt u het volgende nummer: tel. (0595) 575 517.

Ophalen grofvuil

Op woensdag 15 maart (week 11) wordt het grofvuil opgehaald. Even weken: plaatsen ten zuiden van de provinciale weg. Oneven weken: plaatsen ten noorden van de provinciale weg.

Heeft u grofvuil, geeft u dat s.v.p. uiterlijk een dag tevoren door aan de telefoniste: (0595) 575 596.

Voor het ophalen wordt u ¤ 16,00 in rekening gebracht voor de eerste m3, elke volgende m3 kost ¤ 29,00. Naast het ophalen bestaat de mogelijkheid om op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur grof huishoudelijk afval / tuinafval tegen betaling aan te bieden bij het depot op de gemeentelijke werkplaats. Dit geldt tevens voor inlevering van vlakglas. Voor het brengen van één m3 grofvuil / tuinafval betaalt u ¤ 11,00 elke volgende m3 kost ¤ 16,00. Graag met gepast geld betalen. Pinnen kan ook.

Militaire oefeningen

Van 14 t/m 16 maart (week 11) worden er schietoefeningen gehouden in de Marnewaard. Er wordt geschoten van 08.00 tot 23.00 uur. Het onveilige gebied aan de land- en zeezijde wordt aangegeven en bewaakt. Tijdens de schietoefeningen is het verboden de onveilige zone te betreden.

Vrijstelling ex artikel 19, lid 2 WRO t.b.v. een 27e appartement in het op te richten seniorencomplex te Zoutkamp

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Marne maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 19a, vierde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat zij medewerking willen verlenen ex artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van het realiseren van een 27e appartement in het op te richten seniorencomplex aan de Hunsingokade te Zoutkamp. Het betreft de kadastrale percelen gemeente Ulrum, sectie F, nrs. 3977, 3782 en 3151. Voor het oprichten van het seniorencomplex is reeds bouwvergunning verleend; het betreft echter een wijziging ten opzichte van deze vergunning, bestaande uit het wijzigen van een voorziene sauna in een extra appartement.

De aanvraag om bouwvergunning met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 10 maart 2006 gedurende zes weken tijdens bezoekuren (09.00-12.00 uur, maandag t/m vrijdag) ter visie in het gemeentehuis, R. Ritzemastraat 2 te Leens. Desgevraagd liggen de stukken gedurende de genoemde periode van zes weken gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de bezoekuren ter visie.

Gedurende de termijn van tervisieligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent de voorgenomen vrijstelling en aanvraag om bouwvergunning kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Marne, Postbus 11, 9965 ZG Leens.

Goedkeuring bestemmingsplan "Zoutkamp-Kanaaloever-Zuid"

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Marne maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Groningen bij zijn besluit van 28 september 2006, nr. 2005-18.689/9/B.17, RP, heeft besloten het bestemmingsplan "Zoutkamp-Kanaaloever-Zuid" goed te keuren.

Het goedgekeurde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 10 maart 2006 gedurende zes weken voor een ieder tijdens bezoekuren (09.00-12.00 uur, maandag t/m vrijdag, behalve op 14 en 17 april) ter inzage in het gemeentehuis, R. Ritzemastraat 2 te Leens. Desgevraagd kan het goed-gekeurde bestemmingsplan gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de hiervoor genoemde uren worden ingezien.

Tegen het goedkeuringsbesluit kan gedurende deze termijn beroep worden ingesteld door: a. degenen die zich tijdig op grond van artikel 27 WRO met bedenkingen tot het college van Gedeputeerde Staten hebben gericht; b. de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 27 WRO tot Gedeputeerde Staten te wenden; c. Gedeputeerde Staten zelf, indien sprake is van een vervangingsbesluit als bedoeld in artikel 54, lid 2 sub e WRO. Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Vrijstelling ex artikel 19, lid 2 WRO t.b.v. voormalig dorpshuis Houwerzijl (Hollemastraat 16)

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Marne maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 19a, vierde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), bekend dat zij medewerking willen verlenen ex artikel 19, lid 2 van de WRO ten behoeve van het gebruik van het pand Hollemastraat 16 te Houwerzijl (het voormalig dorpshuis) als woning met daaraan ondergeschikt een dienstverlenend bedrijf en/of detailhandel. De huidige bestemming "Maatschappelijke doeleinden" blijft ook na het verlenen van deze vrijstelling van kracht.

De ruimtelijke onderbouwing ligt met ingang van vrijdag 10 maart 2006 gedurende zes weken tijdens bezoekuren (09.00-12.00, maandag t/m vrijdag, behalve 14 en 17 april) ter visie in het gemeentehuis, R. Ritzemastraat 2 te Leens. Desgevraagd liggen de stukken gedurende de genoemde periode van zes weken gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de bezoekuren ter inzage.

Gedurende de termijn van tervisieligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Marne, Postbus 11, 9965 ZG Leens.

Verleende monumentenvergunning

Burgemeester en wethouders hebben onderstaande besluiten genomen. Degene die meent dat zijn belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, kan binnen zes weken daartegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de rechtbank Groningen / Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na datum verzending van het besluit. De datum van verzending van het besluit is tussen haakjes vermeld.

een monumentenvergunning voor:


- het vernieuwen van de oostgevel van een schuurtje op perceel Zr. A. Westerhofstraat 15 (monumentnummer 23999) te Leens (3 maart 2006);


- het intern verbouwen van de pastorie (o.a. verplaatsen meterkast, aanbrengen toilet voor invaliden en vluchtwegaanduiding) op perceel Warfhuisterweg 4 (monumentnummer 509430, complexonderdeelnummer 509432) te Wehe-den Hoorn (3 maart 2006).

Vrijstelling artikel 17 W.R.O.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Marne is voornemens om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te verlenen voor het houden van een schuurfeest op het perceel Ommelanderweg 12 te Hornhuizen.

Het volgen van de vrijstellingsprocedure betekent niet op voorhand dat de vrijstelling automatisch wordt verleend. Medewerking is mede afhankelijk van andere afwegingen.

Het verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 10 maart 2006 (tussen 9.00 en 12.00 uur) gedurende 2 weken voor een ieder op de afdeling VROM, R. Ritzemastraat 2 te Leens, ter inzage. Gedurende deze termijn kan tegen genoemd voornemen door een ieder schriftelijk zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Marne, Postbus 11, 9965 ZG Leens.

Aanvragen om een bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Marne maken bekend, dat aanvra­gen om een bouw­vergunning zijn bin­nen­geko­men van:


1. de heer A.J. Rispens voor het vernieuwen van een garage/schuur op het perceel Hoofdstraat 4 te Mensingeweer (lichte bouwvergunning).


2. de heer D. Dost voor het gedeeltelijk veranderen van een woning op het perceel Westerklooster 9 te Kloosterburen (reguliere bouwvergunning)

dat een aanvraag sloopvergunning is binnengekomen van:

De ontvangen aanvragen om bouwvergunning worden in een openbare vergadering om advies voorgelegd aan Libau Welstands- en Monumentenzorg Groningen. Wanneer u hierbij aanwezig wilt zijn, kunt u daartoe contact opnemen met Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente De Marne of kijken op de website www.libau.nl.

Bezwaren ingevolge de Algemene wet bestuursrecht

Burgemeester en wethouders hebben onderstaande besluiten genomen. Degene die meent dat zijn belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, kan binnen zes weken daartegen een gemoti­veerd be­zwaarschrift indienen bij ons college. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na datum verzending van het besluit. Deze datum van verzending is tussen haakjes vermeld.

een lichte bouwvergunning voor:


- het plaatsen van een dakkapel op de voorgevel van de woningen Jan Zijlmasingel 37 en 39 te Leens (6 maart 2006)


- het vernieuwen en vergroten van de dakkapel aan de voorzijde en het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde op het perceel Het Kerspel 9 te Leens (6 maart 2006)

een reguliere bouwvergunning voor:


- het oprichten van een woning met garage op het perceel Wenakker 1 te Eenrum (2 maart 2006)


- het oprichten van een viertal twee-onder-een-kap woningen op het perceel Pastoor Walstrastraat 1-3 en 2-4 te Kloosterburen (2 maart 2006)


- het plaatsen van een garage bij de woning op het perceel Jan Zijlmasingel 22 te Leens (2 maart 2006)


- het vernieuwen en veranderen/vergroten van een cultureel centrum op het perceel Hoofdstraat 53A te Kloosterburen (7 maart 2006)


- het oprichten van een woning op het perceel Sarriesweg 1 te Schouwerzijl (6 maart 2006)

een sloopvergunning voor:


- het gedeeltelijk slopen van de woning in het kader van de verbouw van deze woning op het perceel Sarriesweg 1 te Schouwerzijl (6 maart 2006)


- het gedeeltelijk slopen van het cultureel centrum in het kader van verbouw op het perceel Hoofdstraat 53A te Kloosterburen (7 maart 2006)

Vergadering gemeenteraad 14 maart 2006

Op dinsdag 14 maart wordt er in het gemeentehuis te Leens een openbare raadsvergadering gehouden, aanvang 20.00 uur.

Agenda


1) Opening, vaststelling agenda en mededelingen.


2) Spreekrecht voor het publiek.
Het publiek heeft de gelegenheid in te spreken op de agendapunten 6 t/m 13. Daartoe kan men zich tot 19.45 uur melden bij de griffier.


3) Aanwijzen van de primus bij hoofdelijke stemming. Door loting wordt bepaald welk raadslid bij stemming het eerst zijn/haar stem zal uitbrengen.


4) Vaststelling van de notulen van de raadsvergadering van 14 februari 2006, alsmede de lijst van toezeggingen. De raad stelt de concept-notulen van de vorige vergadering en de bijbehorende lijst van toezeggingen vast.


5) Ingekomen stukken.
De raad stelt vast op welke wijze de ingekomen stukken verder worden behandeld.


6) Bestemmingsplan "Leens-Oost". Voorgesteld wordt het bestemmingsplan "Leens-Oost" vast te stellen.


7) Bestemmingsplan "Leens-Natuurdoecentrum". Voorgesteld wordt het bestemmingsplan "Leens-Natuurdoecentrum" (Insectenwereld) vast te stellen.


8) Jeugd- en jongerenwerk.
Voorgesteld wordt in te stemmen met de uitbreiding van het aantal uren van de twee jeugd- en jongerenwerkers van 18 tot 36 uur per week tot 1 april 2007 en met het financieringsvoorstel.


9) Straatnaam voetpad in Eenrum - Hugo Dijkstrapad. De raadscommissie straatnaamgeving/huisnummering stelt voor het voetpad van de kruising Hereweg-Hoofdstraat-Zuiderstraat naar de Ossengang de naam Hugo Dijkstrapad te geven.


10) Leges voor aanvragen bij legalisering bouwwerken. De raad heeft op 24 januari een motie van de VVD aangenomen waarin het college wordt verzocht een raadsvoorstel voor te bereiden ter verdubbeling van tarieven voor bouwvergunningen van illegale bouwwerken. De raad bespreekt dit onderwerp aan de hand van het antwoord van het college.


11) Minimabeleid.
De raad stelt het nieuwe minimabeleid, dat op 24 januari jl. in de raad is besproken, definitief vast.


12) Onderzoek geloofsbrieven nieuwe raadsleden.


13) Verslaggeving vertegenwoordigers in organen van gemeenschappelijke regelingen, enz.


14) Rondvraag.
Het college geeft antwoord op vragen van raadsleden aan het college.


15) Sluiting.