Weekend wint kort geding Curry

Audax

http://www.audax.nl

De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft op 9 maart 2006 vonnis gewezen in de procedure, die Adam Curry, Patricia Paay en hun dochter hebben aangespannen tegen het weekblad Weekend en haar hoofdredacteuren Petra Boots en Marc van der Linden vanwege een publicatie in Weekend nr. 3 van dit jaar.

Het gezin Curry eiste onder meer dat het weekblad Weekend het artikel zou rectificeren, dat zij de betreffende editie zou terughalen bij haar afnemers, een verbod op verder gebruik van de betreffende foto's als ook betaling van een voorschot op schadevergoeding en winstafdracht, in totaal voor een bedrag van 20.000 euro.

Deze vorderingen zijn door de voorzieningenrechter, op één door Weekend onbetwist punt na, allen afgewezen. De voorzieningenrechter heeft expliciet geoordeeld dat er geen privacybelang is geschonden en heeft in het geheel geen schadevergoeding toegekend.

Weekend is blij met de uitspraak. Zij ziet het vonnis als een bevestiging dat de publicatie niet onrechtmatig is geweest en dat de privacy van het gezin Curry niet is geschonden. Weekend had al ruim voor de procedure toegezegd de foto's niet meer te zullen (her)gebruiken.

(einde persbericht)