Gemeente Aalten


09-03-2006
BEZOEKDIENST WEDUWEN EN WEDUWNAARS
Op 7 maart zijn in het gemeentehuis van Aalten de werkovereenkomsten getekend door de nieuwe vrijwilligers van de bezoekdienst weduwen en weduwnaars in de gemeente Aalten.

Mevr. H.A.G. Kuiper-van Braak ondertekent de werkovereenkomst

De aanwezigen

Bij de ondertekening waren naast de vrijwilligers, ook de dames Inja en Romar, coördinator en vervangend coördinator van het project, wethouder Rigter en André Fukkink namens de gemeente Aalten en de heer Eppink, secretaris van het Rode Kruis aanwezig.

Het project wordt ondersteund door subsidie van de gemeente Aalten en is ondergebracht bij het Rode Kruis in de gemeente Aalten.

Met ingang van 1 april wordt het werkgebied van de bezoekdienst Weduwen en Weduwnaars uitgebreid met de oude gemeente Dinxperlo. In de oude gemeente Aalten was al een dergelijke bezoekdienst. Door de uitbreiding van het werkgebied waren er meer vrijwilligers nodig. Die vrijwilligers zijn gevonden en hebben, in samenwerking met andere bezoekdiensten in de omgeving, inmiddels een training gevolgd.

In de gemeente Aalten worden weduwen en weduwnaars aangeschreven die 50 jaar en ouder zijn en ongeveer een half jaar geleden in deze situatie terecht zijn gekomen. De weduwe / weduwnaar kan door bemiddeling van de coördinatoren van de bezoekdienst gebruik maken van een aantal bezoeken van een vrijwilliger/ tevens lotgenoot. Dit kan aangegeven worden door de bijgevoegde kaart in te sturen naar de coördinator. De Bezoekdienst draait geheel op vrijwilligers/lotgenoten met als doel weduwen en weduwnaars die moeite hebben de draad weer op te pakken een steuntje in de rug te geven door middel van bezoeken thuis.