Datum: 9 maart 2006

Noordwijk Medicijnen gestolen In een pand aan de Zwarteweg is op donderdag 2 maart een zwarte knipportemonnee uit een tas weggenomen. In de portemonnee zat een hoeveelheid medicijnen, anti depressiva, die bij inname gevaarlijk voor de gezondheid kunnen zijn. De politie vraagt de vinder, het is mogelijk dat de portemonnee later is weggegooid, af te geven bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Leiden Politie treft gasdrukwapen aan

De politie trof donderdagmorgen 9 maart in een woning aan de Tomatenstraat een gasdrukwapen en gaspatronen aan. De 63-jarige bewoner werd als verdachte aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man wist dat het verboden was om een dergelijk wapen in bezit te hebben maar vond het prettig om het toch in huis te hebben. De politie heeft het gasdrukwapen in beslag genomen en maakt proces-verbaal op tegen de man. Inmiddels is de man weer op vrije voeten gesteld.

Alphen aan den Rijn Caravan in het water beland De politie heeft op donderdag 9 maart, van 10.40 uur tot en met 14.00 uur, één rijstrook van de N11 richting Utrecht afgezet. De oorzaak was een losgeraakte caravan van het Russisch Staatscircus die in konvooi in de richting van Utrecht reed. Even na de oprit vanaf de Boskoopseweg op de N11 was de caravan losgeraakt en in het water naast de weg terecht gekomen. Er raakten geen personen gewond. Omdat de caravan opengereten was werd de operatie bemoeilijkt. De caravan is uiteindelijk met een kraan het water uitgehaald. De weg kon rond 14.00 uur weer vrijgegeven worden voor het verkeer. De verkeersdienst van het korps Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Bodegraven Poging inbraak en inbraak In één woning in Bodegraven is in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 maart ingebroken en in een andere woning is gepoogd in te breken. In een woning aan de Zuwe zijn de dader(s) niet binnengekomen. Zij hebben de garagedeur proberen open te breken, maar zijn vermoedelijk tijdens hun werkzaamheden gestoord. In een woning aan de Vossestaart zijn de inbreker(s) wel binnengekomen. Door het ingooien van het glas van de voordeur zijn zij naar binnen gegaan. De woning is doorzocht op waardevolle spullen en een portemonnee, een laptop en een fiets zijn weggenomen. De technische recherche van het korps Hollands Midden doet onderzoek naar de eventueel achtergelaten sporen van de daders. Mogelijk dat deze kunnen wijzen naar de identiteit van de daders.

Gouderak Motorrijder onderuit De politie heeft op donderdag 9 maart, rond 07.45 uur, geassisteerd bij een ongeval op het Middelblok. Een 28-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel reed op zijn motor over het Middelblok in de richting van Gouda. Vermoedelijk heeft hij bij het inhalen van een andere auto geremd en verloor hij mede door het natte wegdek de controle over het stuur. Hij ging met zijn motor onderuit en is vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie vindt nepvuurwapen

De politie trof donderdagmorgen 9 maart bij een technische controle van een scooter in de buddyseat een nepvuurwapen aan. Rond 09.55 uur spraken agenten de 18-jarige scooterrijder uit Nieuwerkerk aan den IJssel op de Doortocht aan. Om te controleren of de scooter was opgevoerd werd dit aan het politiebureau bekeken. Bij die controle deed de politie de vondst. De jongen verklaarde dat hij het wapen enkele jaren geleden in Spanje had gekocht en niet wist dat het verboden was. De politie nam het nepvuurwapen in beslag en maakt proces-verbaal op voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

--- einde berichten ---


---

---- --