Verzamelbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 09-03-2006

Drugsdealers aangehouden

Heusden Woensdagavond zijn tijdens een actie van de politie op verschillende locaties in de gemeente Heusden drie mannen aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Uit onderzoek door de politie is gebleken dat de mannen in de leeftijden van 26 tot 44 jaar uit Heusden zich schuldig zouden maken aan het handelen in harddrugs vanuit een woning in Heusden. Bij deze actie werden eveneens een 24-jarige man uit s-Hertogenbosch en een 22- en 42-jarige vrouw uit Heusden aangehouden. Zij waren allen in het bezit van harddrugs. De politie heeft in totaal ruim 50 gram (vermoedelijk) cocaïne, een geldbedrag en SIM-kaarten inbeslaggenomen. De drie mannen die verdacht worden van de handel in harddrugs zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld; zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Stalking

Boxtel Donderdagochtend is in haar woning in Boxtel een 43-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht gedurende enkele maanden een 41-jarige man uit Bergen op Zoom te hebben gestalkt middels telefoon en e-mail. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Container in de brand

Vlijmen Woensdagmiddag is in de Marconilaan een afvalcontainer uitgebrand. Buurtbewoners zagen dat tegen een woning een container in brand stond en hebben deze kunnen blussen. De gevel van de woning raakte beschadigd door de brand. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Verkeersongeval

s-Hertogenbosch - Woensdagavond is bij een verkeersongeval op de A2 ter hoogte van s-Hertogenbosch een 55-jarige vrouw uit Oss gewond geraakt. De automobiliste reed in de richting van Utrecht toen zij vermoedelijk door een 21-jarige automobiliste uit Oss, die achter haar reed, werd geraakt. Beiden raakten in een slip en kwamen in de berm tot stilstand. De 55-jarige Osse is door de brandweer uit haar auto bevrijd en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis ter observatie.

Verdachten van diefstal navigatiesysteem
Veghel Woensdagmiddag is uit auto een aan de Amert in Veghel geparkeerd staande vrachtauto het navigatiesysteem gestolen. Getuigen hebben een personenauto weg zien rijden met daarin de vermoedelijke daders. De politie in de gehele regio keek vervolgens naar deze auto uit. Deze werd kort daarna rijdend aangetroffen in Middelrode. De bestuurder en de inzittende, Bosschenaren van 21 en 18 jaar, zijn aangehouden.

Het tweetal is in verzekering gesteld.

Politie belaagd met honkbalknuppel

Boxmeer Donderdagmorgen ging de politie naar de Carmelietenstraat West in Boxmeer om een persoon aan te houden voor het ondergaan van een door de rechter opgelegde straf. Na herhaald aanbellen opende de hoofdbewoner, een 43 jarige man, niet zijnde de persoon naar wie de politie op zoek was, een raam en begon agressief tegen de agenten te schreeuwen. De agenten legden hem uit waarvoor zij kwamen, maar de hoofdbewoner weigerde hen toegang tot zijn woning. Kort daarna kwam hij gewapend met een honkbalknuppel naar de agenten toegelopen. Toen hij dreigde met de knuppel te gaan slaan werd pepperspray gebruikt. Hij kon daarna worden overmeesterd. De honkbalknuppel is in beslag genomen.

Gewonden bij verkeersongevallen

Nieuwkuijk Donderdagochtend heeft in de Abt van Engelenlaan een aanrijding tussen twee personenautos plaatsgehad. Een 39-jarige automobiliste uit Waalwijk wilde ter hoogte van de afslag met de Abdijlaan linksaf slaan. Zij verleende hierbij echter vermoedelijk geen voorrang aan een rechtdoor gaande 24-jarige automobiliste uit Haarsteeg. Beide vrouwen zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Schijndel Donderdagochtend is bij een eenzijdig verkeersongeval op de Eerdsebaan een 26-jarige automobilist uit Schaijk gewond geraakt. De man reed in een wagen met aanhanger vanuit de richting van Wijbosch. Vervolgens raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een boom tot stilstand. De automobilist is met letsel aan zijn hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Geld afhandig gemaakt

Overloon Donderdagochtend heeft een 20-jarige vrouw uit Boxmeer bij de politie aangifte gedaan. Vrijdag 3 maart jl. rond 22.15u reed de vrouw op de Stevensbeekseweg in de richting van Overloon toen plotseling voor de kruising met de Rondweg een onbekend persoon midden op de weg stond. De man gebaarde met zijn armen haar te stoppen en trok vervolgens haar portier open. Onder bedreiging dwong hij de vrouw haar geld af te geven en is er met het geld vandoor gegaan in de richting van een parkeerplaats. De politie heeft een onderzoek ingesteld.