Gemeente Amerongen


Verkeersveiligheid staat in Driebergen-Rijsenburg hoog in het vaandel.

De wethouders Emmy van Wijngaarden (onderwijs) en Jankees Salverda (verkeer) weten wat ze in de komende periode moeten doen. Door het in ontvangst nemen van werkstukken van leerlingen van de Vrije School en van de Uilenburchtschool (beide uit Driebergen-Rijsenburg) geven beide wethouders aan dat zij zich maximaal in willen zetten om de verkeersveiligheid rond de scholen in alle kernen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug te waarborgen.
De Uilenburchtschool won in 2004 een landelijke 3VO-prijs; afgelopen jaar was de Vrije School de landelijke winnaar van de 3VO-prijsvraag waarin het thema 'verkeersveiligheid' centraal stond. leerlingen van deze laatste school overhandigden beide wethouders donderdagmorgen een werkstuk. De kinderen hadden als werkstuk foto's gemaakt en brieven opgesteld. Zij hadden zich daarbij ingeleefd in de rol van bezorgde ouders. Dit met als doelstelling de gemeente Utrechtse Heuvelrug duidelijk te maken welke verkeersonveilige situaties zich in de omgeving van de school voordoen. Anita Blank (moeder) is blij dat de beide wethouders de verkeersproblematiek serieus aanpakken. ,,Bekijkt u ter plekke de situatie. Vooral tijdens het spitsuur blijkt welke problemen zich voordoen."

Leerlingen van de Uilenburchtschool boden de wethouders een kunstwerk aan waarin duidelijk wordt gemaakt dat het op de fiets wegbrengen van de kinderen naar de school hoog in het vaandel staat. Karin Visser (moeder en lid van de ouderraad) beseft zich dat er ook een mentaliteitsverandering onder de ouders moet plaatsvinden om op deze manier ervoor te zorgen dat de verkeersveiligheid rondom de school toeneemt. In een reactie gaf wethouder Salverda aan graag van de uitnodiging gebruik te maken om met de ouderraad om de tafel te gaan zitten. Op deze manier kan worden bekeken welke aanpassingen er plaats moeten vinden waardoor de verkeersveiligheid rondom de school verbetert.