Gemeente Delft startsubsidie voor Stichting Atelier Delftse Vrouwen

Het college van B&W heeft een startsubsidie van
E 10.000,- toegekend aan Stichting Atelier Delftse Vrouwen. Dit bedrag is bestemd voor de oprichting van deze multi-culturele Stichting en het opstarten van hun eerste kunstzinnige project, de Zaailing.

De stichting, bestaande uit een groep enthousiaste vrouwen, heeft als doel onder andere het bevorderen van de integratie tussen vrouwen met verschillende culturen en achtergronden door middel van het opzetten van kunstzinnige textielprojecten. Met een gezamenlijke uitdaging kan immers integratie versneld tot stand komen. Met name vrouwen hebben hierin een spilfunctie vanwege hun rol als 'opvoeder'.

Het Atelier Delftse Vrouwen is ontstaan vanuit een samenwerking tussen diverse enthousiaste vrouwen, onder leiding van verschillende kunstenaars, om kunstwerken te maken van textiel. Eerdere projecten die zij hebben gerealiseerd zijn bijvoorbeeld 'Delftse Kleden', 'De jurk van Delft' en 'Groeten uit Delft'.

Onlangs is het eerste kunstzinnige textielproject van Stichting Atelier Delftse Vrouwen 'de Zaailing' van start gegaan. Op termijn zal op een vaste plek een textielatelier worden opgericht in Delft, vanwaaruit diverse projecten kunnen worden opgezet.