Provincie Noord-Holland

Provincie zet topsporters in als voorbeeld voor jeugd

9-3-2006

Op 8 maart werd het project 'Helden van Noord-Holland' op de ijsbaan van Haarlem gelanceerd. Bob de Jong, Simon Kuipers en Annette Gerritsen vezorgden een schaatstraining voor Noord-Hollandse jongeren

De provincie Noord-Holland zet sinds kort topsporters in om jongeren te stimuleren om in sport maar ook in hun leven iets te ondernemen. De provincie en Sportservice Noord-Holland lanceerden hun project Helden van Noord-Holland op 8 maart op de ijsbaan van Haarlem. Bij die gelegenheid gaven de Olympiagangers Bob de Jong, Simon Kuipers, en Annette Gerritsen een schaatstraining aan jongeren uit de provincie.

Hartstikke leerzaam
Ondanks het slechte weer zijn zo'n 80 Noord-Hollandse kinderen blij gemaakt. Jonas Konijnenberg van de selectie uit Alkmaar: "Het was hartstikke leerzaam. We hebben met Bob de start van de 3 kilimeter vlak voor de bocht geoefend. Ik weet nu hoe ik dan de bocht moet insteken". Maurice Vriend van de selectie uit Alkmaar kreeg les van Simon Kuipers. "We kregen hele handige aanwijzingen. Daar heb ik zeker wat aan, zelfs aan het einde van het seizoen. Wat het allerleukste was vanmiddag? De zoen van Annette Gerritsen".

Voorbeeldfunctie
De Helden van Noord-Holland zijn Noord-Hollandse topsporters die zich inzetten voor sportstimulering en maatschappelijke projecten. Topsporters hebben een voorbeeldfunctie. Ze zijn helden. Deze helden stimuleren jongeren om in sport en in hun leven ergens voor te vechten. De Helden van Noord-Holland worden gepresenteerd op de nieuwe website www.heldenvannoord-holland.nl. Sportservice Noord-Holland werft de helden met medewerking van de sportredactie van RTV Noord-Holland.

Helden van Noord-Holland is een van de vele manieren waarop de provincie de breedtesport in Noord-Holland stimuleert. Bij breedtesport staan niet de prestatie en het resultaat centraal maar is de sportactiviteit een middel om het welzijn en de gezondheid van mensen te verbeteren en om maatschappelijke deelname en integratie te bevorderen.

Gedeputeerde Kruisinga te midden van vier Olympiagangers Gedeputeerde Kruisinga te midden van vier Olympiagangers

#3#