Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 09-03-2006

Fransman in de fout

VEENENDAAL- Op donderdagochtend werd een automobilist uit Frankrijk aangehouden omdat hij geen papieren bij zich had. Omstreeks 02.00 uur werd de 21-jarige man uit Frankrijk gecontroleerd op de Rondweg West. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en/of paspoort. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij gesignaleerd stond voor Frankrijk voor een strafzaak.

Gerda van Leeuwen is per heden districtschef van Heuvelrug

DISTRICT HEUVELRUG- Per 1 maart is Gerda van Leeuwen districtchef van het district Heuvelrug.

Gerda begon haar loopbaan in 1979 als agent bij de gemeentepolitie in Leeuwarden en later in Zeist. Vanaf 1987 ging zij aan de slag als docent politiële vaardigheden en vervolgens als onderwijscoördinator bij het toenmalige politieopleidingscentrum De Boskamp. In het begin van de jaren negentig maakte zij de overstap naar beleidsfuncties bij het LSOP (de huidige Politieacademie) en het Nederlands Politie Instituut (NPI) waar zij de laatste jaren als afdelingshoofd werkzaam was. In 2004 werd zij benoemd tot chef Justitiële Dienst en plv. districtschef Lekstroom. Gerda volgt in Heuvelrug de districtschef Eddy Lassche op.

Hij wordt hoofd van de informatiehuishouding.

(noot redactie: Voor een interview met de nieuwe districtschef kunt u zich aanmelden bij de unit Mediavoorlichting; 030-6577111)