Persberichten districten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 09-03-2006

Geprobeerd geldautomaat op te blazen

DE MEERN In de nacht van woensdag op donderdag is geprobeerd een geldautomaat op de Oranjelaan in De Meern op te blazen.

Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie en melding van een plofkraak. Toen de agenten arriveerden, bleek dat er was geprobeerd een geldautomaat te laten ontploffen. Het was echter bij een poging gebleven.

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. Mensen die informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het bureau Marco Polo: 0900-8844.

Bekeuringen voor rondhangen

UTRECHT Drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats (43, 33 en 15) zijn woensdagavond laat aangehouden wegens rondhangen in een portiek op de Voorstraat en in het geval van de 43-jarige bier drinken op de openbare weg. Politieagenten zagen hoe de mannen omstreeks 23.45 uur een vrouw belemmerden haar fiets in het portiek te zetten. Daarop gingen zij tot aanhouding over. Na verhoor konden de mannen weer vertrekken met één respectievelijk twee bekeuringen op zak.

Scharenslijper licht senioren op

DE MEERN Vorige week kreeg de politie diverse aangiften van oplichting van vermoedelijk twee scharenslijpers die actief zijn op de Touwslagerslaan.

De scharenslijper belt aan en vraagt of hij nog messen of scharen kan slijpen. Op de vraag hoeveel het kost, geeft hij geen antwoord. Als hij even later terugkomt, vraagt hij een onredelijk hoog geldbedrag. Later blijkt dat het goed helemaal niet geslepen is.

Signalement I: normaal postuur, 40 jaar, 1.90 meter lang, gevuld gezicht, kort krullend donkerblond haar, de man had een verzorgd uiterlijk en droeg een bruin jack.

Signalement II: dik postuur, 40 jaar, 1.75 meter lang, rond gezicht, snor, kort geknipt blond haar.

De politie waarschuwt met name senioren voor deze oplichtingpraktijken en verzoekt bewoners om alert te zijn en om bij verdachte situaties contact op te nemen met de politie, telefoon 0900-8844. Maar als u de man nog ziet of getuige bent van de oplichting of hem op heterdaad betrapt, bel dan direct 112.

Man aangehouden na negeren toegangsverbod

UTRECHT Een 42-jarige man zonder vaste woonplaats is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. De man probeerde met geweld binnen te komen bij een vestiging van het Leger des Heils in de Harpstraat, waar hij een ontzegging had. De politie kreeg om 04.20 uur een melding van de vernieling. De man kon ter plekke worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Automobilist beroofd door gemaskerde mannen

UTRECHT Een automobilist uit Putten is in de nacht van woensdag op donderdag op de Wolgadreef beroofd van een tas en enkele sieraden.

Het slachtoffer stond omstreeks 01.10 uur stil met zijn auto bij een kruispunt, toen twee gemaskerde mannen zijn portier openden en hem met een wapen dwongen zijn waardevolle spullen af te geven.

Het gaat om mannen van circa 20 tot 25 jaar oud en circa 1.80 meter lang. Beiden hadden een donkere huidskleur. De een had een normaal postuur en een smal gelaat. Hij droeg zijn haar in rastavlechtjes die omhoog stonden en droeg een donkerkleurige jas met capuchon en een spijkerbroek. De ander had een slank postuur. Hij droeg ook een donkerkleurige jas met capuchon, voorzien van witte biezen. Beiden spraken Nederlands.

Getuigen die iets hebben gezien wat de politie kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Noord: 0900 - 88 44.

Fietsendief gepakt

UTRECHT Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op verdenking van diefstal van een of meer fietsen. Een politieagent zag hem omstreeks 00.50 uur met meerdere fietsen in de weer op het Smakkelaarsveld. De man zei te denken dat hij fietsen die niet op slot stonden wel mocht meenemen. De man is ingesloten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een meisje aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging zag omstreeks 18.45 uur een meisje zich verdacht gedragen in een winkel aan de Lange Viestraat. Zij liep een pashokje in met kleding en kwam zonder kleding het hokje weer uit. De beveiliging besloot het meisje te controleren en zag dat er kleding in haar tas zat die ze niet had afgerekend. Het 17-jarige meisje werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op de Darwindreef een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.15 en 16.15 uur werden 471 voertuigen gecontroleerd. Voor 63 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.