Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 10

Wijziging voet-/fietspaden nabij Kruithuis en St Jansdal

In verband met de geplande uitbreiding van ziekenhuis St. Jansdal is het college van burgemeester en wethouders voornemens de raad voor te stellen:
- aan de openbaarheid te onttrekken het fiets-/voetpad tussen het Kruithuis en het St. Janshof langs voor het voormalig woonwagenkamp; - het voetpad tussen het Kruithuis en de Stationslaan aan te wijzen als voet-/fietspad, zodat vanaf de Stationslaan toch een openbare fietsverbinding met het Kruithuis blijft.

Deze beleidsvoornemens liggen tot en met 20 april ter inzage in de Stadswinkel. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze (schriftelijk) bij het college naar voren brengen.

Informatie: afd. Inrichting openbare ruimte, tel. 411 314.

Vrijstelling rotonde St. Jansdal

Burgemeester en wethouders hebben vrijstelling verleend voor aanleg van de rotonde bij St. Jansdal. De vrijstelling heeft betrekking op geringe onderdelen van de rotonde die niet passen in de geldende bestemmingsplannen maar wel in het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan Stadsweiden. Deze vrijstelling is gebaseerd op artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Iedere belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp-besluit kan tegen dit besluit binnen zes weken na 27 februari 2006 een beroepschrift indienen bij de rechtbank te Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen. Wie een beroepschrift indient, kan tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Vrijstelling washal Hoofdweg 4

Burgemeester en wethouders hebben vrijstelling verleend, onder voorwaarden, om de bouw van een dubbele washal op het perceel Hoofdweg 4 mogelijk te maken. Deze vrijstelling is gebaseerd op artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Iedere belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp-besluit kan tegen dit besluit binnen zes weken na 27 februari een beroepschrift indienen bij de rechtbank te Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen. Wie een beroepschrift indient, kan tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunningen verleend voor: - Parkeerterrein winkelcentrum Stadsdennen (zijde Tesselschadelaan): 6 iepen en 1 esdoorn;

Deze besluiten liggen voor iedereen tot en met 20 april ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen tijdens deze termijn schriftelijk hun bezwaren kenbaar maken.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 333.

Milieumeldingen

Bij de gemeente zijn melding op grond van de Wet milieubeheer ingediend door:
- Ici Paris Harderwijk, Donkerstraat 60 voor een drogisterij; - Café de Binnenbocht, Triasplein 11 voor een café.

Voor deze bedrijven gelden landelijke voorschriften. Zij hoeven geen milieuvergunning aan te vragen. Wel is de melding van 10 maart 2006 tot en met 24 maart 2006 in te zien in de Stadswinkel in het stadhuis. Bedenkingen indienen is niet mogelijk.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Veldkersmeen 116: uitbreiden woning - Bokkekamp 7: berging
- Plantage 80: wijzigen gevel

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Dorpshuisweg 9c: verbouwen kleedruimte tot huisartsenpraktijk - Nobelstraat 26: interne verbouwing t.b.v. uitbreiding kantoor

Er is een aanvraag om sloopvergunning ingekomen voor: - Einsteinstraat 11: bedrijfshal

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Kapelsteeg 5: dakramen en wijzigen gevel - Luttekepoortstraat 2: zonwering en panelen met steenstrips - Zeggemeen 39: uitbreiden woning - Klaproosmeen: erfafscheidingen

Er is een reguliere bouwvergunning verleend voor: - Donkerstraat 57: wijziging gevel

Er is een monumentenvergunning verleend voor: - Luttekepoortstraat 2: zonwering en panelen met steenstrips

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van 9 maart 23 maart: - Begijnenlaan 2: woning - van Galenlaan 40: erker - Couperuslaan 109: erker - De Genestetstraat 1: uitbreiden woning

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van: 9 maart t/m 20 april: - Oosteinde 17: hekwerk en reclamezuil.

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.