Gemeente Zoetermeer

Samenwerkingsovereenkomst voor ontwikkeling Centrum Oost

De gemeente Zoetermeer, Johan Matser Projectontwikkeling en Bouwfonds Property Finance ondertekenen op donderdag 9 maart een samenwerkingsovereenkomst voor de verdere ontwikkeling van het plan CADENZA, de oostelijke afronding van het Stadshart.

CADENZA is een multifunctionele centrumontwikkeling bestaande uit circa 15.000 m2 winkels, horeca en leisure, 5.000 m2 kantoorruimte, 800 parkeerplaatsen en 210 woningen. Het plan CADENZA wordt uitgevoerd in Centrum Oost, de locatie van de voormalige Prins Willem Alexanderhal. De naastgelegen bioscoop en het stadstheater worden in de ontwikkeling geïntegreerd. Johan Matser Projectontwikkeling en Bouwfonds Property Finance hebben voor dit project de gezamenlijke vennootschap Stadscentrum-Oost Zoetermeer BV opgericht.

Het bouwplan Cadenza, dat nu de status van voorlopig ontwerp heeft, is in overleg met de gemeente ontworpen door de architectenbureaus Van den Oever, Zaaijer & Partners (Amsterdam) en Dunnett Craven (Londen). Momenteel wordt in samenwerking tussen de partijen een concept bestemmingsplan opgesteld dat binnenkort in procedure zal gaan. Naar verwachting begint de bouw in 2007.